Închide

Românii s-au înghesuit ca la pâinea caldă să cumpere acțiuni Hidroelectrica

Avatar
Lacul Tarnița, apă, Hidroelectrica, păduri

Copyright foto: contactati www.AFACERI.news

Timp de citire: < 1 minut

Românii s-au îmbulzit să cumpere acţiuni la Hidroelectrica înainte de lansarea oficială pe Bursa de Valori Bucureşti. Pachetul pus la dispoziţia persoanelor fizice s-a epuizat în mai puţin de o săptămână, anunță TVR.

Oferta dedicată lor s-a suprasubscris, depășind 12,7 milioane de acțiuni. Ca valoare, azi dimineață a depășit 1,42 milioane de lei.

Subscrierea a început săptămâna trecută, pe 23 iunie și durează până pe 4 iulie.

Investiția minimă a fost de 5.600 de lei pentru românii care au vrut să îşi cumpere acţiuni la Hidroelectrica înainte de lansarea pe bursă.

În primele 5 zile s-a acordat o reducere de 3 procente. Tranșa dedicată iniţial persoanelor fizice se ridică la 11,7 milioane de acțiuni.

17,34 % din acțiunile Hidroelectrica au fost scoase în total la vânzare, adică aproape 78 de milioane de acţiuni.

Există și o parte din români, cu minimă pregătire financiară, care nu au luat cu asalt compania înainte de IPO (oferta publică inițială), așteptându-se la o foarte posibilă scădere a prețului stabilit inițial pe acțiune imediat după lansare.

Specialiștii recomandă cumpătare și studierea cu atenție a primelor zile de tranzacționare, abia apoi luarea deciziei de a investi în acțiunile oricărei companii care se lansează la bursă.

Mai multe despre oferta publică inițială și ce înseamnă mai exact, găsiți AICI și în podcastul nostru #LecțiadeEconomie, disponibil pe site sau în SPOTIFY.

scroll to top