Închide

S-a dat Dinamo!!! Un grup de investitori spanioli a cumpărat acțiunile lui Ionuț Negoiță

Avatar
Timp de citire: 2 minute

Ionuţ Negoiţă, care a cedat joi pachetul majoritar al clubului Dinamo companiei Benel International SA, a declarat că pentru el este o uşurare, menţionând că gruparea bucureşteană are foarte mulţi duşmani.

“E o uşurare. A ţine un club de fotbal nu e o treabă uşoară. A ţine un club ca Dinamo… părerea mea e că e cel mai greu din România, că are foarte mulţi duşmani. A fost o provocare, am făcut cu sufletul ce am putut eu pentru Dinamo. Că n-am reuşit foarte multe la nivel de performanţă… asta este. Sper acum ca cine vine să investească în performanţă. Rămân fără discuţie suporter la lui Dinamo. Ajut cu ce pot, dar să mai investesc în fotbal, exclus. Notoritate aveam mai puţină, dar mai calitativă înainte. Nu sunt neapărat adeptul cantităţii. A fost o experienţă, mi-am dat seama că nu sunt din lumea asta. Îi las pe alţii care se potrivesc mai bine. Mi-aş dori din tot sufletul ca Dinamo să facă performanţa pe care eu mi-am dorit-o şi n-am putut să o realizez. Mi s-au părut oameni serioşi. Acum, ştiţi cum e. Cred că au bani. Vedem cât sunt dispuşi să investească”, a spus Ionuţ Negoiţă la Digi Sport.

FC Dinamo a anunţat, joi, că are un nou acţionar majoritar, şi anume compania Benel International SA, reprezentată de Pablo Cortacero.

“Sunt bucuros să anunț, în numele companiei pe care o reprezint, că am finalizat această tranzacție cu reprezentanții clubului Dinamo.

Este o zi importantă pentru club, pentru suporteri, pentru familia Dinamo. Acest club merită mult mai mult decât a reușit în ultimii ani. Merită o echipă pentru performanță și sper să reușim promovăm Dinamo București în Europa prin rezultate importante în fotbalul românesc și în cupele europene. Sunt încrezător că împreună cu suporterii dinamoviști vom reuși să fim cei mai buni!”, a spus Cortacero.

După aceasstă tranzacție, Dinamo ar putea avea și un antrenor nou.

“Am un precontract semnat dinaintea pandemiei cu Cosmin Contra în caz că reușesc să preiau Dinamo”, le-ar fi spus Pablo Cortacero celor prezenți la negocieri.

Cosmin Contra (44 de ani) a mai antrenat-o pe Dinamo între 16 februarie 2017 și 18 septembrie 2017, timp în care a strâns 28 de meciuri (15 victorii, șase remize și șapte înfrângeri). Acesta a plecat în luna septembrie a anului 2017 pentru a prelua postul de selecționer al naționalei României, lăsat liber de Cristoph Daum.

În ultimul ”mandat” al lui Cosmin Contra, Dinamo a terminat sezonul pe locul trei, în spatele celor de la Viitorul și FCSB. De pe ultima treaptă a podiumului, ”câinii” s-au calificat în Europa League, unde au fost eliminați după un singur tur de Athletic Bilbao, cu 4-1 la general.

De asemenea, tot cu Contra antrenor, Dinamo a câștigat ultima Cupă a Ligii din România, în mai 2017.

 

scroll to top