Închide

S-a lansat parfumul campionilor mondiali. O sticlă costă sub 20 de euro

Avatar
Eau Bleue

Eau Bleue, parfumul oficial al echipei naționale de fotbal a Franței. Sursa foto: Le Parisien.

Timp de citire: 2 minute

Primul parfum oficial al echipei naționale de fotbal a Franței, campioană mondială la cea mai recentă ediție a Cupei Mondiale, din 2018, a fost lansat de Okaia, un joint-venture care reunește un start-up din Nisa, o celebră companie din industria parfumurilor, originară tocmai din Grasse și un fond de investiții elvețian. Sticla costă mai puțin de 20 de euro, scrie Le Parisien.

Campioana mondială a jucat aseară un meci amical împotriva Finlandei și a avut o seară complicată pe Stade de France, însă, cu câteva ore înainte, a primit un mic cadou chiar în cantonamentul de la Clairefontaine. Jucătorii au primit primele sticle din parfumul oficial al echipei naționale de fotbal a Franței.

Lansat acum câteva zile, parfumul pentru bărbați intitulat ”Eau Bleue” vine într-o sticlă elegantă, decorată cu un cocoș galic stilizat și două stele – reprezentând cele două Cupe Mondiale câștigate. ”Până acum nu exista o licență pentru parfumuri la Federația Franceză de Fotbal. Le-am propus această idee ușor nebunească la început și au devenit interesați”, își explică inițiativa Cédric Messina, CEO-ul start-up-ului MyCoach, cu sediul la Nisa.

Start-up-ul înființat de Messina reunește 35 de persoane, iar unul dintre acționari este chiar Hugo Lloris, și el originar din Nisa, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați portari francezi, titular al echipei campioane mondiale în 2018. Start-up-ul oferă consultanță sportivă prin soluții digitale, are activități în numeroase discipline sportive și contracte cu mai multe federații franceze (fotbal, rugby, handbal , judo, ciclism, echitație etc.).

Pentru a debuta în industria parfumurilor, și-a unit forțele cu Groupe Robertet, un lider mondial în fabricarea parfumurilor și materiilor prime naturale pentru acestea, cu sediul în celebra regiune Grasse, patria parfumurilor, și cu Créative, un fond de investiții elvețian. Cele trei entități au creat o structură comună, numită ”Okaia”.

Un parfum ”ozonizat, proaspăt și revigorant”

Compania a dezvoltat și comercializează ”Eau Bleue” pe site-ul său web, parfumul fiind disponibil și în magazinul online al Federației Franceze de Fotbal. După ridicarea restricțiilor impuse de pandemie, parfumul va putea fi găsit și în magazine.

”Am pus la cale acest proiect în opt luni. Practic, ar fi trebuit să-l lansăm pentru Euro 2020, dar a trebuit să-l amânăm. Considerăm că acest model economic este un răspuns inovator și inedit la criză, născut printr-o asociere neașteptată între două lumi, cea a start-up-urilor și cea a unui mare grup internațional din industria parfumurilor”, mai spune Messina.

Ambiția nu a fost de a lansa un ”parfum gadget”, ci o adevărată semnătură olfactivă de ”înaltă calitate, care să cuprindă însemnele luxului”, potrivit dezvoltatorilor săi. Parfumul este descris ca ”ozonizat, proaspăt și revigorant, cu note minerale, pentru o formă proaspătă și răcoritoare”. Target-ul principal îl reprezintă tinerii de 14-18 ani, care își cumpără primul parfum adevărat.

Deocamdată au fost fabricate primele 1000 de exemplare, vândute la 19,90 euro. Totul este 100% ”fabricat în Franța”, de la sticlă până la cutia ambalajului.

Okaia nu se va opri aici. În fiecare lună a anului viitor, începând chiar din ianuarie, compania va lansa un nou parfum în ediție limitată, sub licență, dedicat unui sportiv, iar reprezentanții companiei spun că sunt în curs negocieri cu nume mari ale sportului francez.

scroll to top