Să mai înveți să fii profesor? Un zilier la irigațiile de sezon ar putea câștiga mai mult de 5000 de lei lunar

, ,
Autor:    -  
Grădină Igradina rigații Ceapă Morcovi Răsaduri Copyright Foto Contactati Www.afaceri.news
Copyright foto Contactati www.AFACERI.news

Timp de citire: 2 minute

Forța de muncă în agricultură este întotdeauna o opțiune, pentru că oamenii nu mai preferă să lucreze făcând eforturi fizice, iar cei care totuși aleg această ramură vor să fie plătiți cât mai bine. Recent, un fermier a publicat un mesaj prin care s-a aflat cât câștigă o persoană pe zi în irigații: „Oamenii știu cât valorează munca lor”.

Un zilier la irigații ar putea câștiga și 200 de lei pe zi (circa 5200 lei la program de 26 de zile lunar). În plus, fermierul care a publicat mesajul susține că oferă și masa de prânz.

Adrian Tîrpe, un fermier din județul Ialomița, este în căutarea unor oameni care să-l ajute cu munca.

„Angajez zilieri pentru irigat! 200 de lei pe zi, plus masă de prânz!”,

este anunțul fermierului Adrian Tîrpe.

Forța de muncă este tot mai rară în regiunea sa, iar fermierul susține că cei care vor să muncească alături de el nu trebuie să aibă vreo specializare. De asemenea, el a adăugat că lipsa de forței de muncă este din cauza pretențiilor financiare prea mari, nu din lipsa locurilor de muncă.

„În agricultură se lucrează de la 7 dimineața până la 7 seara, până apune Soarele. Eu ofer 200 de lei pe zi, plus o masă la prânz, dar dacă e să stăm să calculăm pe oră sau pe cât au stat în câmp, că nu poți munci 12 ore pe zi și se muncește în condiții grele, mergi prin noroi, prin apă, este prețul corect, să zic așa. Este salariul pentru care oamenii vin la muncă.

Dacă nu plătești oamenii corespunzător, nu ai constanță, nu te poți baza pe ei, astfel că eu prefer să muncesc cot la cot cu ei, dar să știu pe cine mă bazez. Un om singur nu poate munci, sunt defecțiuni, trebuie supravegheat sistemul, cade curentul, scade nivelul la apă în canal… Trebuie să ai om acolo să anunțe ca să putem repara cât mai repede.

Cine nu irigă nu știe ce înseamnă agricultura cu adevărat. Există forță de muncă, dar oamenii vin doar dacă-i plătești bine. Oamenii știu cât valorează munca lor. Un operator de utilaj agricol, tractorist, în extra-campanie trebuie să ia cel puțin 3.000 de lei, iar când se muncește foarte mult, cel puțin 5.000 de lei salariul net”, a spus Adrian Tîrpe pentru AgroIntel.ro.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!