Închide

Să nu uităm să iubim trandafirii! Ce se întâmplă cu tradiționalul Festival al Rozelor din Aiud

Avatar
Festivalul Rozelor

Foto: alba24.ro

Timp de citire: < 1 minut

Zeci de soiuri de trandafiri oferă, în această perioadă, un adevărat spectacol de parfum și culoare în pepinierele horticultorilor. În județul Alba sunt zeci de cultivatori de trandafiri care în ultimii ani au dezvoltat o afacere înfloritoare. Din păcate însă, tradiționalul Festival al Rozelor a fost anulat anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus.

Trandafirii pentru flori, sau soiurile ornamentale, trandafirii pentru dulceață și uleiuri esențiale cultivați la Ciumbrud, Aiud și alte localități din zonă, au nevoie de o îngrijire deosebită pentru a-şi dezvălui frumuseţea și prospețimea.
 
În ultimii ani, printre cele mai solicitate soiuri sunt trandafirii pentru dulceaţă, dar și trandafirii creați de cercetătorii români care fac față cu succes concurenței de pe piața internațională. Ca și la concursurile de frumusețe, ca să intre în competiție cu firmele de elita mondială, trandafirul românesc trebuie să îndeplinească anumite condiții.

În județul Alba sunt zeci de cultivatori de trandafiri care, în ultimii ani, au dezvoltat o afacere înfloritoare.

Cultivatorii de trandafirii întâmpină în ultimii ani și o problemă… spinoasă, lipsa forței de muncă.

Cultivarea trandafirilor este o îndeletnicire străveche în satele din jurul Aiudului. Aici se organizează, în fiecare vară, un Festival al Rozelor care atrage iubitori ai florilor din toată țara. În acest an  pandemia a făcut ca sărbătoarea să rămână doar în sufletele cultivatorilor.

Mai multe aici...
scroll to top