#InvestimÎnRomânia: Grupul Leier, investiții de peste 25 de milioane de euro în România
Companiile din România ale Grupului Leier, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din centrul și estul Europei, derulează în prezent investiții de peste 25 mil. Euro, cumulat, anunță compania.
Sub hashtag-ul #InvestimînRomânia, redacția afaceri.news continuă seria de materiale care prezintă idei autohtone de afaceri, antreprenori curajoși și afaceri românești din toate ramurile economice și din toate regiunile țării. Așteptăm să ne scrieți despre compania Dvs. autohtonă pe info@afaceri.news și vă vom populariza imediat!
Investițiile aflate în desfășurare presupun deschiderea a două fabrici de betoane în județele Cluj și Arad, edificarea unei noi secții de prefabricate din beton la Iași, precum și dezvoltarea, respectiv tehnologizarea proceselor de producție în fabricile actuale ale Grupului Leier din România.
Unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții la nivel național, Grupul Leier, este prezent pe piața locală din 2006, fabrica de la Unirea (Alba) fiind prima din România deschisă sub tutela sa. Ulterior, mizând pe o strategie de dezvoltare, respectiv creare a unui brand de succes pe piața românească a materialelor de construcții, Leier a cumpărat în 2018 cea mai mare fabrică de cărămidă la nivel național – Brikston, iar în 2019 și-a consolidat poziția prin achiziționarea Siceram – singurul producător de țiglă și blocuri ceramice din România.
LEIER ROM, prima fabrică din portofoliul Grupului Leier în România
Potrivit datelor companiei, cifra de afaceri înregistrată de Leier Rom în anul 2019 a fost de peste 5 milioane de Euro, în creștere cu 25% față de anul precedent. Aceasta are la bază producția de prefabricate din beton – elemente de cofraj, zidărie, elemente pentru sisteme de canalizări, dale, pavele, coșuri de fum, borduri, panouri fonoabsorbante și alte produse speciale de înaltă calitate.
„Încă de la început, produsele noastre au beneficiat de un înalt standard calitativ, iar încrederea acordată de partenerii noștri ne-a motivat să continuăm pe aceeași linie și să identificăm constant soluții, noi produse și servicii, pentru a le putea satisface nevoile. Acesta este și unul dintre motivele pentru care am dat startul a două noi investiții pe plan local, unde vom fabrica noi produse din beton”,
a declarat Cristian Suciu, Director General Leier Rom.
Prima fabrică Leier din România și-a început activitatea în iunie 2006. Potrivit lui Cristian Suciu, Director General, cele două investiții noi ale companiei sunt în localitățile Șimand, județul Arad, respectiv Câțcău, județul Cluj.
LEIER BRIKSTON, un prim pas strategic în ascensiunea pe piața românească de zidărie ceramică
Strategia de dezvoltare a grupului Leier în România s-a concretizat în anul 2018 prin achiziția celei mai mari fabrici de cărămidă la nivel național – Brikston.
„Leier Brikston este singurul producător de blocuri ceramice și cărămizi ce are o rețea de distribuție cu acoperire națională în România și Republica Moldova. În prezent, echipa noastră de vânzări este angrenată în promovarea și vânzarea tuturor produselor Grupului Leier, oferind astfel soluții complete de construcție. Pentru a ne adapta la nevoile și cerințele pieței, derulăm în Iași o investiție într-o secție de produse din beton”,
a declarat Adrian Mînzat, Director General Leier Brikston.
Grupul Leier și-a consolidat poziția strategică în piața materialelor de zidărie ceramică prin achiziția, la începutul lui 2020, a unui unicului producător român de țiglă și blocuri ceramice din zona centrală a României – Siceram.
Grupul Leier este activ în 7 țări (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina) în domeniul producției de materiale pentru construcții, comercializării și service-ul autovehiculelor premium (BMW, Mini, Hyundai și Skoda), în cel imobiliar și al confecțiilor metalice / ingineriei mecanice.
Ascensiunea Grupului Leier către elita pieței materialelor de construcții la nivel internațional a început în urmă cu 55 de ani, prin edificarea primei fabrici de betoane a domnului Michael Leier, fondator și patron. Până în prezent, Grupul se află exclusiv în proprietatea familiei, trei generații gestionând împreună afacerile și evoluția companiei. Grupul Leier înregistrează în prezent o cifră de afaceri de peste 350 mil. Euro, în cele peste 40 de fabrici.
Leier Rom a fost înființată în anul 2004 ca parte a grupului Leier, iar în toamna anului 2005 au început lucrările de construcție a noii fabrici Leier în comuna Unirea, județul Alba. Unitatea de producție și-a început activitatea în iunie 2006, aici fiind fabricate diferite elemente pentru zidărie și cofraj din beton, pavele, borduri, elemente pentru canalizare.
Piața românească a materialelor de construcții este într-o continuă dezvoltare și Grupul Leier participă activ la aceasta prin investițiile de amploare ce asigură un înalt standard calitativ al portofoliului de produse, adaptat permanent la evoluția pieței.
Investițiile în înființarea unor noi puncte de lucru sunt menite să asigure Grupului proximitatea față de clienții săi, conducerea companiei fiind deschisă și altor posibile achiziții.
Lavanda Lola, decorul cu aromă de Provence de lângă Cluj-Napoca, își deschide porțile pentru toți cei care doresc să se bucure de o zi în natură și să admire frumusețea lavandei. Lavanda Lola este afacerea a trei generații, bunică-mamă-fiică, și oferă în lunile de vară un decor instagramabil iubitorilor de fotografii, potrivit Ziua de Cluj.
Sub hashtag-ul #InvestimînRomânia, redacția afaceri.news continuă seria de materiale care prezintă idei autohtone de afaceri, antreprenori curajoși și afaceri românești din toate ramurile economice și din toate regiunile țării. Așteptăm să ne scrieți despre compania Dvs. autohtonă pe info@afaceri.news și vă vom populariza imediat!
Lavanda Lola organizează în primele două weekend-uri din luna iulie, 3-5 iulie, respectiv 10-12 iulie, ziua porților deschise, la ferma de 1 hectar din Bonțida. Organizatorii propun un decor parcă desprins din Provence, și invită iubitorii de lavandă să-și umple sufletul cu parfumul florilor și să petreacă câteva zile înconjurați de paradisul mov.
Activitățile propuse includ picnic cu familia si prietenii în livadă, cunoașterea a peste 50 de specii de lavandă, distilarea uleiului esențial de lavandă, realizarea unor fotografii minunate înconjurați de lavandă, testarea poduselor cu lavandă.
Taxa de intrare este de 10 lei/persoană (copiii pană în 12 ani intră gratuit), iar fiecare participant va primi un buchet de lavandă. Taxa se va achita direct la fermă și va fi folosită pentru cheltuieli organizatorice.
Înscrierile se fac aici, iar la locație se poate ajunge mai ușor folosind aplicația waze.
Lavanda Lola
Lavanda Lola este o afacere de familie, afacerea a trei generații, începută acum 10 ani, în Bonțida, de Anca Șerpar, alături de mama și fiica sa. Totul a pornit de la o discuţie între prietene, care i-a insuflat Ancăi dorința de a lucra pământul pe care bunicii ei l-au iubit şi preţuit atât de mult. Astfel, în 2010 a luat fiinţă Lavanda Lola, pe un teren de doar 2.000 de metri pătraţi, cu ajutor de la Uniunea Europeană.
Prima cultură cu care am început pe 2.200 de mp datează din 2010. Îmi amintesc cu nostalgie, pentru că totul a plecat de la o discuţie între prietene, fără să ştiu prea multe despre lavandă, dar ideea de a porni ceva în satul bunicilor mei, care au iubit atât de mult pământul şi roadele lui, m-a făcut să cred că dacă ai determinare, poţi orice. Faptul că am accesat fonduri europene la vremea aceea a fost un sprijin de real folos, a afirmat Anca Şerpar, pentru Ziua de Cluj.
Ulei esențial de lavandă, cosmetice, lumânări și decorațiuni
Cu timpul, Anca Şerpar a învățat să facă ulei esențial de lavandă, apă florală, cosmetice, sirop, lumânări parfumate şi decoraţiuni. Produsele sunt vândute la diverse târguri, festivaluri şi evenimente din Cluj şi din ţară, dar şi pe magazinul online. De asemenea, antreprenoarea spune că, în curând, Lavanda Lola va începe şi partea de distribuţie.
Produsul principal pe care îl obţinem din lavandă este uleiul esenţial. Avem un echipament de distilare de 1.000 de litri unde distilăm florile imediat după ce au fost recoltate. Uleiul esenţial îl folosim apoi la produse cosmetice: balsam, săpun, deodorante. De asemenea, facem aranjamente şi săculeţe, dar şi sirop de lavandă, care este absolut delicios, a arătat Anca Şerpar.
Peste 50 de soiuri de lavandă
Plantaţia s-a extins de la an la an şi şi acoperă acum 1,3 hectare, iar în cultură se regăsesc peste 50 de specii de lavandă: albă, roz, mov deschis, mov închis şi multe altele soiuri.
În cultură avem peste 50 de specii de lavandă în momentul de faţă. Fiecare este diferită în felul ei, de la culoare, înălţime, forma spicului, perioada de înflorire. Mai departe, se urmăreşte randamentul care se obţine în urma distilării, dar şi calitatea uleiului esenţial rezultat, care diferă de la o specie la alta, a mărturisit Anca Șerpar.
Lipsa forţei de muncă, cea mai mare provocare pentru cultivatori
Dacă la început de drum, cea mai mare provocare pentru Anca a fost să ia legătura cu alţi cultivatori şi să afle secretele industriei, astăzi lipsa forţei de muncă pune în pericol plantaţia de lavandă.
Un mare obstacol, la început, a fost că nu ştiam că sunt atât de multe specii, nu ştiam prea multe despre modul de întreţinere şi nici ce vom face exact cu ea. A fost o perioadă în care am răsfoit internetul în lung şi în lat, le-am trimis e-mailuri altor cultivatori de lavandă şi am întrebat în toate direcţiile. În momentul de faţă însă, provocarea cea mai mare este să gaseşti cu cine să lucrezi atunci când ai nevoie de oameni la intervenţii mai mari, dar asta cred că este o problemă pentru toţi antreprenorii, în ziua de azi, a spus Anca.
***
Proiectul #InvestimînRomânia se dorește unul de natură să încurajeze investițiile în România, menținerea capitalului în țară, păstrarea locurilor de muncă la noi acasă și dezvoltarea regională de durată.
Dacă proiectul vostru se încadrează obiectivelor enunțate mai sus, suntem deschiși să popularizăm orice companie mare sau mică, IMM sau antreprenor din orice domeniu economic. Trimiteți datele sumare despre proiect pe adresa info@afaceri.news și vă vom contacta cu celeritate.
Avem încredere în România, #InvestimÎnRomânia!