Închide

Sacha Dragic, fondator Superbet, crede că statul ar trebui să limiteze împovărarea pariorilor

Avatar
Superbet

Foto: bilete-pariuri.ro

Timp de citire: 2 minute

Sacha Dragic, fondator şi preşedinte executiv al Grupului Superbet, afirmă, referitor la modificările Codului Fiscal, că operatorii de pariuri sportive vor să fie solidari cu nevoile fiscale ale statului în actualul context macroeconomic şi că aceştia ar putea contribui ca operatori mai mult, dar recomandă limitarea împovărării jucătorilor. Totodată, el îşi exprimă susţinerea faţă de poziţia exprimată pe această temă de Rombet, Romslot şi Romanian Bookmakers, care au transmis autorităţilor propuneri pentru „o taxare echilibrată şi eficientă, care să asigure şi păstrarea celor 45.000 de locuri de muncă”.

Anterior, aceste companii au transmis un comunicat în care au reamintit angajamentul Coaliţiei aflate la guvernare de a nu modifica taxe şi nevoia predictibilităţii în materie fiscală. Aceleaşi asociaţii au atras atenţia şi că schimbările fiscale preconizate care au legătură cu acest domeniu „implică modificări de esenţă ale sistemelor tehnice, care nu vor putea fi realizate” în termen scurt.

”Grupul Superbet, în calitate de cel mai mare operator local din piaţa de pariuri sportive, susţine poziţia adoptată de către Rombet, Romslot şi Romanian Bookmakers. Vreau să subliniez că operatorii de pariuri sportive manifestă o autentică solidaritate cu nevoile fiscale ale autorităţilor. În acest context, propunerile celor trei asociaţii menţionate fac referire la un pachet echilibrat de măsuri, care ţine cont de interesele statului în contextul macroeconomic actual, dar care în acelaşi timp vor menţine industria noastră la un nivel sustenabil”, precizează Draghic, citat de news.ro.

El subliniază că propunerea celor trei asociaţii are ca obiectiv principal minimizarea riscurilor de creştere a pieţei „negre”, nefiscalizate, despre care afirmă că ”ar duce la o pierdere de contribuţii predictibile şi ridicate din industria noastră în cazul impozitării progresive a jucătorilor. Modificarea regimului fiscal pentru operatorii din industrie, conform propunerii înaintate, ar aduce însă venituri mărite la bugetul de stat şi ar asigura în acelaşi timp continuitatea competitivităţii industriei”.

”Totodată, Superbet apreciază şi argumentele oferite de AOPJNR şi Exprogame, a căror direcţie de ansamblu rezonează cu propunerea înaintată de către cele trei entităţi menţionate anterior. Ne dorim să rămânem parteneri de dialog transparenţi şi responsabili în relaţia cu statul român. Considerăm că un mediu fiscal predictibil şi adaptat la realitatea economică locală este esenţial pentru asigurarea unui climat pozitiv, din punct de vedere social şi economic”, conchide fondatorul  Grupului Superbet.

scroll to top