Închide

Salarii de 10.000 €. Ciolacu, acuzat că plănuiește creșterea taxelor pentru fabricile de sinecuri

Avatar
Catalin Drula Facebook

Foto: Catalin Drula Facebook

Timp de citire: < 1 minut

Preşedintele USR Cătălin Drulă îl acuză pe premierul PSD Marcel Ciolacu că plănuieşte să crească taxele pentru români ca să finanţeze fabricile de sinecuri cum este Agenţia pentru Comerţ Exterior, cu posturi de consilieri economici plătiţi cu 10.000 de dolari pe lună.

„Ciolacu creşte taxele ca să finanţeze sinecuri Guvernul Ciolacu face 20 de noi sinecuri cu 10.000 de dolari pe lună printre care ministru consilier la Moscova sau consilier economic la Teheran. La aceste costuri se adaugă decontul chiriilor şi a altor cheltuieli. Iată pentru ce creşte Ciolacu taxele. Trebuie finanţate fabricile de sinecuri Aceste sinecuri sunt în cadrul unei noi agenţii create de guvernul Ciucă (PNL), în subordinea SGG (condus de PNL). O agenţie pentru Comerţ Exterior cu 250 de posturi (fără cele de demnitari şi consilierii aferenţi) şi un parc auto de 125 de autovehicule. E mai clar acum de ce trebuie impozite mărite?”,

a scris Cătălin Drulă, luni pe Facebook.

Liderul USR a reamintit că în anul 2021, colegul său Claudiu Năsui a desfiinţat 40 de posturi care se pregătiseră pentru această reţea, iar pentru asta i s-a făcut plângere penală.

„Virgil Popescu (PNL) în prima seară când a venit după colegul meu, a semnat direct 30 de ordine de prelungire a sinecurilor, pe care Claudiu Năsui le blocase şi le pregătea pentru desfiinţare. Printre beneficiarii acestor sinecuri se află rude de politicieni PSD şi PNL, consilieri de la cabinete şi altă clientelă de partid”, mai precizează Drulă. El i-a cerut premierului Ciolacu „să oprească de urgenţă această nouă sinecuriadă. Există limite ale sfidării românilor!”.
scroll to top