Închide

Hotdog-ii de la IKEA se transformă: din această lună, vor fi disponibili în variantă vegetală

Avatar
brown bread with white cream

Fotografie de Ball Park Brand pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Celebrii cârnăciori de la IKEA, introduși în restaurantele din incinta magazinelor în urmă cu mai bine de 40 de ani, se transformă în conformitate cu schimbările din lume: suedezii lansează o nouă versiune pe bază de plante, care va fi disponibilă și în magazinele din România începând cu această lună, anunță Wall-Street.ro.

”Vrem să oferim mai multe alternative pe bază de plante, cu impact redus asupra mediului. Alimentele vegetale generează o amprentă de carbon mai mică față de opțiunile de origine animală”, spune Helene von Reis, Food Manager, IKEA Suedia.

IKEA dorește să inspire cât mai mulți clienți să aleagă produse pe bază de plante, astfel că hotdog-ul vegetal va avea un preț accesibil.

”Între 2020 și 2023, am vândut o cantitate de aproape 1 milion de preparate pe bază de plante – cum ar fi chifteluțele vegetale, chifteluțele de legume și hotdog-ii de legume – în România, ceea ce ne arată faptul că românii optează deseori pentru variante mai prietenoase cu planeta. Tocmai de aceea, ne bucurăm să introducem pe piață o versiune vegetală a îndrăgitului nostru hotdog clasic”, spune Luminița Pană, Food Manager la IKEA România.

Una dintre provocările întâlnite în procesul de dezvoltare al hotdog-ului pe bază de plante a fost redarea texturii specifice hotdog-ului clasic de la IKEA. În cazul hotdog-ilor clasici, carnea este învelită de obicei într-o membrană specifică care pocnește atunci când este mușcat. Hotdog-ul vegetal reușește să imite experiența senzorială a mușcăturii dintr-un hotdog obișnuit pe bază de carne.

”Am investit mult timp în procesul de dezvoltare, pentru a ne asigura că oferim clienților noștri cea mai bună experiență. Cu experiența senzorială specifică resimțită în timpul mușcăturii, hotdog-ul vegetal este alternativa perfectă a popularului hotdog clasic”, precizează Helene von Reis.

Hotdog-ul pe bază de plante va fi lansat în magazinele IKEA din România începând cu această lună – august 2023.

scroll to top