Închide

Salmonella la Mega Image | Retailerul anunță ANSVSA și retrage cârnatul contaminat

Avatar
Carnati Mega

Foto: digi24.ro

Timp de citire: 2 minute

Retailerul Mega Image retrage de pe piaţă un sortiment de cârnaţi în urma unei posibile contaminări cu Salmonella, potrivit anunţului postat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Este vorba despre produsul DLL MINI CARNATI 125G, număr lot 541858 cu termen de valabilitate 20 aprilie 2022.

“Dorim să vă aducem la cunoştinţă că Mega Image a retras de la vânzare produsul: 28889 DLL MINI CARNATI 125G. Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându-se posibila contaminare cu Salmonella. Toate produsele retrase urmează a fi distruse. Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienţilor să nu consume produsul cu lotul sus menţionat şi roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziţionat produsul. Consumatorii sunt rugaţi să returneze produsul cu datele menţionate mai sus până la data de 14.02.2022”, precizează retailerul.

Lotul incriminat a fost distribuit în magazinele Mega Image Cobălcescu, Siseşti şi Barbu Văcărescu, toate din Bucureşti, şi Copou din Iaşi.

Tot mai multe probleme cu Salmonella în supermarketurile marilor rețele comerciale

După ce retailerul Profi a anunțat retragerea unor loturi de pipote de pui de la producătorul Copanex (Polonia) infestate cu Salmonella, și în reţeaua Penny s-a iniţiat retragerea tuturor loturilor de produse “Pipote de pui. Produs congelat. 500g.” origine Polonia, cod EAN al produselor 7896589533311, ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella enteritidis la unele dintre loturile analizate. Produsele au fost livrate de aceeaşi societate – Copanex SRL.

De asemenea, Carrefour România a retras de pe piaţă pipote de pui produse tot de societatea COPANEX S.R.L în care s-a descoperit Salmonella, potrivit unui anunţ al ANSVSA.

Și reţeaua de hipermarketuri METRO Cash & Carry Romania a anunţat săptămâna trecută că retrage de la comercializare şi de la clienţi pulpe de pui superioare cu spate, congelate, produse de Superdrob SA, pentru că s-a constatat prezenţa Salmonella enteritidis.

Salmonella poate provoca afecţiuni grave stomacale sau intestinale (salmoneloza).

scroll to top