Închide

Samsung, în colaborare cu Banca Coreei, analizează lansarea unei monede digitale

Avatar
samsung, logo, samsung logo

Fotografie de LeeJeongSoo pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Gigantul tehnologic de consum Samsung Electronics analizează lansarea unei monede digitale, în colaborare cu Banca Coreei, transmite CNBC.

Producătorul de electronice sud-coreean a declarat că a semnat un memorandum de înţelegere cu banca centrală a ţării, pentru a efectua cercetări tehnice privind moneda digitală.

Samsung a spus că o astfel de CBDC, care se referă la o monedă digitală emisă de o bancă centrală, ar funcţiona ”offline” şi ar putea fi trimisă între proprietarii smartphone-urilor sale Galaxy şi ai ceasurilor inteligente, datorită unui cip securizat în dispozitive.

Plăţile ar putea fi efectuate între dispozitive prin utilizarea tehnologiei de comunicare în câmp apropiat, care este încorporată în smartphone-uri pentru a permite plăţile fără contact, a spus Samsung.

Samsung a declarat că a dezvoltat o soluţie care aplică tehnologia NFC CBDC-urilor anul trecut. Acest lucru a permis utilizatorilor să efectueze o plată chiar şi atunci când nu aveau conexiune la internet, a adăugat compania.

Într-un comunicat de presă de luni, Samsung a spus că grupul, împreună cu Bank of Korea, vor ”continua să cerceteze cum să minimizeze riscurile de securitate asociate cu plăţile offline, pentru a sprijini tranzacţii de încredere în situaţii de urgenţă chiar şi fără conexiuni la reţea”.

”Suntem foarte încântaţi să fim prima bancă centrală care a dezvoltat tehnologia CBDC offline în parteneriat cu Samsung Electronics”, a declarat Seungheon Lee, guvernator adjunct senior la Banca Coreei, într-un comunicat de presă.

”Prin stabilirea acestui memorandum de înţelegere, sperăm că Republica Coreea va continua să conducă în domeniul tehnologiei CBDC offline, un sector care este explorat activ de băncile centrale globale”, a adăugat el.

Won-Joon Choi, vicepreşedintele executiv al Samsung pentru experienţă mobilă, a declarat: ”Această colaborare cu Bank of Korea ne-a permis să aplicăm inovaţiile avansate de securitate ale Samsung în domeniul monedelor digitale”.

”Ne aşteptăm ca această colaborare a noastră să aducă o contribuţie valoroasă la progresul tehnologiei globale CBDC offline”, a adăugat el.

Ţări din China până în SUA fac progrese cu cercetarea şi experimentarea cu aşa-numitele CBDC, în speranţa că ar putea deveni mai uşor pentru consumatori să trimită bani instantaneu.

China a creat deja o versiune digitală a yuanului chinezesc şi testează CBDC în numeroase oraşe, în timp ce SUA, de asemenea, examinează îndeaproape dacă să lanseze o versiune digitală a dolarului şi cum ar funcţiona aceasta.

Aspectele practice ale emiterii CBDC-urilor au fost puse sub semnul întrebării de unii analişti, având în vedere cât de uşor este să faci transferuri cu metodele disponibile în prezent, cum ar fi aplicaţiile bancare online şi de transfer de bani şi criptomonede.

Diverse monede digitale dezvoltate privat permit în prezent oamenilor să facă şi plăţi aproape instantanee.

Dar marea majoritate a token-urilor ca bitcoin sunt foarte volatile. Monedele stabile au fost prezentate ca o posibilă soluţie la acest lucru – deşi guvernele se feresc de monedele emise de companii private.

Cu toate acestea, continuă problemele pentru companii când vine vorba de decontarea instantanee a tranzacţiilor.

Modul în care este configurat sistemul bancar înseamnă că deseori poate dura câteva zile pentru ca plăţile de la clienţii comercianţilor să se deconteze efectiv. Acesta este un punct dureros pe care companiile private şi guvernele speră să îl rezolve prin intermediul noilor tehnologii, inclusiv blockchain şi monedele digitale.

scroll to top