Închide

Sanofi Romania şi Moldova are, începând cu data de 1 mai, conducere nouă

Avatar
hand, tablets, pills

Fotografie de kalhh pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Iulia Ionescu este noul country lead al companiei farmaceutice Sanofi Romania şi Moldova. Ea îl înlocuieşte în funcţie pe Pascal Robin, care va ocupa o nouă poziţie de conducere, într-o altă filială a grupului.

“Sanofi Romania anunţă că, începând cu data de 1 mai 2020, Iulia Ionescu este noul country lead Sanofi Romania şi Moldova. De formaţie medic şi având o experienţă de peste 20 ani în industria farmaceutică, Iulia Ionescu este directorul general al Diviziei General Medicines Sanofi Romania şi Moldova (diabet, boli cardiovasculare şi medicamente mature) şi este execution excellence lead South Europe MCO, funcţii pe care le va exercita în continuare”, a anunţat compania într-un comunicat.

Absolventă a programului MBA din cadrul Open University School, Marea Britanie, Iulia Ionescu a ocupat diverse funcţii în departamentele de marketing şi vânzări în cadrul Sanofi Romania şi, începând cu anul 2005, a preluat poziţii de conducere cu responsabilitate crescândă. A deţinut funcţia de Business Unit Director pentru Divizia de Diabet din Bulgaria şi este primul cetăţean român desemnat country lead pentru organizaţia locală, după aproape 10 ani în care conducerea activităţii din România a fost asigurată de expatriaţi din cadrul grupului Sanofi.

Sanofi Romania este unul din cei mai mari jucători din industria farmaceutică, cu o cifră de afaceri de 306 milioane euro şi o cotă de piaţă de 5,7% în valoare. Compania asigură un volum anual de peste 37 de milioane de cutii de medicamente, în 51 de arii terapeutice, printr-un portofoliu diversificat de aproximativ 150 de produse. Sanofi a investit în ultimii ani, în România, aproximativ 4,5 milioane de euro în proiecte de cercetare şi dezvoltare.

Mai multe aici...
scroll to top