Închide

Sat întreg din Franța, cumpărat de doi britanici. Cum plănuiesc să se bucure de achiziție?

Avatar
ancient village, old house, old houses

Fotografie de lecreusois pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Un cuplu de englezi a cumpărat un sat din Franța cu 22.000 de lire (aproximativ 26.000 de euro), o sumă mai mică decât avansul pentru orice casă în țara natală, potrivit Digi 24, care citează The Independent.

Paul Mappley și Yip Ward, ambii de 48 de ani, peisagiști, au cumpărat cătunul La Busliere din Normandia cu doar 22.000 de lire sterline, adică în jur de 26.000 de euro, pentru că nu au vrut să dea o avere pe o proprietate la ei acasă, în Kent. La Busliere are un rând de cabane, două hambare, un grajd, un atelier cu două etaje, o fântână, o făbricuță de cidru și un cuptor de pâine, toate înconjurate de două hectare de teren.

Cei doi au spus că intenționează să transforme sătucul într-o destinație de vacanță de lux.

În Marea Britanie, cei doi locuiau într-o rulotă a unui prieten. Când au început să-și caute locuință, și-au dat seama că în Kent o casă foarte mică ajungea la 250.000 de lire, iar asta nu a fost o opțiune pentru ei.

În 2019, un alt prieten le-a oferit ocazia de a cumpăra o căsuță cu terasă în La Busliere, pentru doar 12.000 de euro. Cabana era degradată, dar totuși locuibilă, cu acces la facilitățile de bază. După ce au renovat-o, cei doi s-au gândit să renoveze și celelalte căsuțe abandonate, pentru că starea de degradare le dădea un sentiment de „tristețe”.

În 2021, după ce au contactat proprietarii celorlalte clădiri, cei doi britanici au primit vestea că întregul cătun era scos la vânzare cu 14.000 de euro (aproximativ 12.000 de lire sterline).

Deși renovarea va fi costisitoare și va dura, cei doi britanici au acceptat cu bucurie provocarea.

„Nu avem deocamdată bani pentru a face ceea ce ne dorim, dar vrem să ajungem la un stadiu în care să știm că nu se vor prăbuși”, a spus Paul Mappley la Channel 4, citat de The Independent. „A deține orice clădire este un vis, dar ceva de genul acesta, cu atât de multă istorie, îți dă un sentiment uimitor. Suntem extrem de norocoși”, a mai spus el.

scroll to top