Închide

Sberbank, afectată de sancțiunile impuse Rusiei: Închide filiala de investiții din Londra

Avatar
Sberbank Russia Newsite

Foto: nocash.com

Timp de citire: < 1 minut

Creditorul rus Sberbank a anunțat vineri că își închide operațiunile la filiala sa de investiții din Londra, despre care organul de pază financiar al Marii Britanii a declarat că este „în imposibilitatea operațională de a efectua plăți” în urma sancțiunilor impuse din cauza invaziei ruse a Ucrainei, potrivit Reuters.

„Sberbank încetează activitatea biroului său din Londra, Sberbank CIB (UK) Limited. Suntem în contact cu autoritatea locală de reglementare, FCA, și în conformitate cu legea ne vom închide activitățile, îndeplinind toate obligațiile față de clienții noștri”, Sberbank a declarat într-o declarație, referindu-se la Autoritatea de Conduită Financiară.

A spus că membrii cheie ai personalului încă lucrează în rolurile lor actuale.

FCA a declarat că a numit două persoane să supravegheze administrația, o formă de protecție a creditorilor care precedă adesea falimentul.

FCA a spus că sancțiunile au făcut ca filiala de investiții a Sberbank să devină „în imposibilitatea operațională de a efectua plăți, în ciuda faptului că firma dispune de suficiente active pentru a-și acoperi pasivele”.

„Luând în considerare poziția firmei, directorii au ajuns la concluzia că firma este insolvabilă și au solicitat instanței de judecată să pună firma în administrare specială”, se arată în comunicat.

scroll to top