Închide

Pârtieee! S-a deschis sezonul de schi în Poiana Brașov. Tarifele, majorate cu rata inflației

Avatar
243452664 366406525179264 9019586795428263056 N

Poiana Brasov Ski & Snowboard Resort

Timp de citire: 2 minute

Autorităţile din Braşov anunţă că, vineri, începând cu ora 9, vor fi deschise pârtiile de schi. La începutul acestui sezon, se va putea schia pe toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul, se va putea coborî până în Poiana Braşov pe pârtia Drumul Roşu şi, de asemenea, vor fi deschise şi cele două pârtii pentru începători.

Conform autorităţilor locale la Braşov, citate de News.ro, începând de vineri, se va putea schia în zona superioară a pârtiilor Lupului şi Drumul Roşu, cu ieşire spre staţia telescaunului Ruia – telescaunul de 6 locuri, precum şi pe pârtiile Kanzel, Doamnei şi Ruia, cu ieşire în Drumul Roşu, apoi către telescaunul Ruia. De asemenea Drumul Roşu va fi amenajat şi în zona inferioară, astfel că schiorii vor putea coborî până la staţia inferioară a telegondolei. Totodată, de vineri vor fi deschise şi pârtiile pentru începători Bradul şi Stadion.

„Avem zăpadă suficientă, astăzi încă se lucrează la foc continuu pentru ultimele pregătiri, dar aşteptăm toţi românii, braşoveni şi turişti, să vină în Poiana Braşov pentru schi de calitate. Chiar dacă săptămâna viitoare s-au anunţat temperaturi pozitive, suntem optimişti, pentru că avem un strat de bază consistent“, a declarat primarul Allen Coliban, citat într-un comunicat al Primăriei Braşov.

Din 24 decembrie vor fi funcţionale telegondola, cabina mică (Kanzel), telescaunul Ruia şi teleschiurile Bradul şi Stadion. Ultima urcare va fi la ora 15.45.

Pentru achiziţionarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare, respectiv casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel şi de la telecabina Capra Neagră, precum şi două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. În plus, pentru recuperarea garanţiei de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcţiona şi două automate, la telecabina Capra Neagră şi la telegondolă. La toate casieriile este posibilă şi plata cu cardul.

Valabilitatea punctelor rămase pe ski-pass-urile din sezonul 2020-2021 nu se prelungeşte în acest sezon de schi, precizează autorităţile din Braşov.

Consiliului Local Braşov a decis majorarea tarifelor la transportul pe cablu în raport cu rata inflaţiei, existând însă şi categorii precum cartela de zece puncte pentru copii, care nu au înregistrat creşteri de preţ.

Tarifele variază de la 50 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulţi, la 670 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Există şi posibilitatea achiziţionării unui ski-pass în valoare de 1.140 lei pentru acces nelimitat timp de zece zile pentru un adult. Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 25 de lei, iar una cu 240 de puncte, costă 365 de lei. Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.

Numărul punctelor anulate, indiferent de ziua săptămânii, pentru o călătorie, este 6 pentru telegondola Postăvarul, 5 pentru telecabina Kanzel, 4 pentru telescaunul Ruia, câte 2 puncte pentru teleschiul Bradul şi un punct pentru teleschiul Stadion. Acest sistem de taxare este valabil în perioada 24 decembrie 2021 – 02 ianuarie 2022.

scroll to top