Închide

Scădere de 10% a acţiunilor Intel din cauza rezultatelor financiare dezamăgitoare

Avatar
cpu, processor, chip

Fotografie de Bru-nO pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Acţiunile Intel au scăzut vineri cu până la 10%, din cauza rezultatelor trimestriale şi anuale dezamăgitoare raportate de producătorul de semiconductori, transmite CNBC.

Datele sub aşteptări publicate de Intel, respectiv o scădere de 32% a veniturilor anuale şi o pierdere netă de 664 de milioane de dolari în trimestrul patru, i-au luat prin surprindere pe investitori şi analişti.

Problemele Intel, care includ oferta excedentară de cipuri pe piaţă şi scăderea cererii, care presează marjele fabricilor, este puţin probabil să se atenueze în curând, compania anticipând o pierdere netă ajustată de 15 cenţi pe acţiune pentru trimestrul următor.

Majoritatea analiştilor au redus ţintele de preţ pentru acţiunile Intel.

Niciun cuvânt nu poate descrie sau explica prăbuşirea istorică a Intel, managementul încercând să dea vina pe cea mai proastă dinamică a inventarului PC-urilor şi pe macro/China/întreprindere, pentru o scădere de peste 20% a vânzărilor”, a scris analistul Rosenblatt Hans Mosesmann, într-o notă de joi seara.

Rosenblatt şi-a menţinut ratingul de vânzare a acţiunilor pentru Intel şi şi-a redus preţul ţintă de la 20 de dolari la 17 dolari.

Rezultatele financiare sub aşteptări sunt un test semnificativ pentru CEO-ul Intel, Pat Gelsinger, care a preluat conducerea companiei în 2021.

Factorii independeţi de controlul Intel au contribuit atât la problemele de inventar, cât şi la problemele de producţie, cu o piaţă de computere în scădere, care presează marjele Intel, forţând comercianţii cu amănuntul să-şi ”corecteze” stocurile, a spus Gelsinger într-o teleconferinţă cu analiştii.

El a mai spus că ”Deşi ştim că această dinamică se va inversa, este dificil să anticipâm când”.

Acţiunile Intel au scăzut cu peste 42% faţă de de cel mai ridicat nivel al ultimelor 52 de săptămâni.

scroll to top