Închide

Scandal pe piața bijuteriilor de lux. Tiffany & Co, acuzată că ar fi furat secrete comerciale

Avatar
Audrey Hepburn In Breakfast At Tiffany's

Audrey Hepburn în "Breakfast At Tiffany's"

Timp de citire: 2 minute

Casa de bijuterii Cartier acuză compania rivală Tiffany & Co că a angajat un manager subcalificat, fost angajat al Cartier, pentru a afla informații despre colecția lor „High Jewelry”.

Potrivit The Guardian, Cartier a dat în judecată Tiffany & Co, luni, acuzând rivalul său pe piața bijuteriilor de lux că a furat secrete comerciale privind bijuteriile sale de la un angajat pe care l-a ademenit în decembrie.

Potrivit unei plângeri depuse la un tribunal de stat din New York, Manhattan, Tiffany a angajat un junior manager subcalificat, pentru a afla mai multe despre colecția „High Jewelry” a casei Cartier. Piesele acestei colecții variază între 50.000 și 10 milioane de dolari.

Cartier, parte a grupului elvețian Richemont SA, a numit angajarea lui Megan Marino de către Tiffany o încercare disperată de a-și reînvia propria linie de bijuterii, după ce a fost lăsată în „dezordine”, din cauza mai multor plecări, acțiunea reflectând „cultura deranjantă a deturnării informațiilor concurente”, practicată de Tiffany.

Potrivit actelor depuse, Tiffany încearcă să dea vina supremă pe Marino, concediind-o după doar cinci săptămâni.

Într-o declarație pe propria răspundere, care însoțește plângerea formulată de Cartier, Marino a declarat că firma Tiffany a fost „mai interesată să mă angajeze ca sursă de informații decât ca manager al liniei de bijuterii”.

De asemenea, Cartier a acuzat Tiffany că a permis unui fost director executiv al Cartier, angajat recent, să lucreze la un proiect important de bijuterii numit „Blue Book” (Cartea Albastră), cu toate că știa despre existența unei clauze de neconcurență semnate de aceasta, prin care, pentru o perioadă de șase luni de la încetarea colaborării cu Cartier, se obliga să nu presteze activităţi în cadrul companiilor concurente.

Tiffany și compania mamă, LVMH, nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Procesul solicită o ordonanță prin care Tiffany să revină asupra utilizării secretelor comerciale furate, plus daune nespecificate.

Pe 19 ianuarie, Richemont a declarat că cererea imensă de bijuterii și ceasuri, venită după o perioadă de vânzări minime, cauzată de pandemie, a sporit vânzările trimestriale cu 32%.

Vânzările mărcilor de bijuterii din cadrul grupului Richemont – Cartier, Buccellati și Van Cleef & Arpels – au crescut cu 38%.

scroll to top