Închide

Se aude, Lidl? Un retailer din Germania, dat în judecată pentru imitație de brand

Avatar
Lidl Aldi

Foto: captură YouTube.com

Timp de citire: 2 minute

Marca australiană de gustări pentru copii Little Bellies a dat în judecată lanțul german de supermarketuri Aldi pentru presupuse încălcări ale drepturilor de autor pentru mai multe gustări organice din fructe și legume. Moda imitației este practicată și de alt retailer german, Lidl, care copiază uneori aproape perfect produse similare, dar cu renume și reclamă intensă.

Aldi, care este cunoscut pentru faptul că imită branduri cunoscute și creează produse proprii comparabile la un preț mult mai mic, a ieșit victorios din mai multe bătălii juridice în Australia de când s-a lansat aici în 2001.

Modelul este utilizat de grupul Schwarz pe scară largă și la retailerul Lidl, prezent în România. De câte ori nu ați avut impresia că produsele Lidl seamănă izbitor cu copii celebre?

Gigantul american al gustărilor Frito-Lay a dat în judecată Aldi în 2001 în legătură cu Cheezy Twists, susținând că a încălcat marca sa Twisties. Frito-Lay a câștigat prima bătălie la Curtea Federală, dar Aldi a făcut apel și a obținut anularea hotărârii.

În 2015, compania israeliană de produse de înfrumusețare Moroccanoil Israel a dat în judecată Aldi pentru presupuse încălcări ale mărcii comerciale a produselor sale de îngrijire a părului Moroccan Argan Oil. Moroccanoil a pierdut procesul inițial, precum și un apel.

Proprietarii Little Bellies speră că o abordare diferită – intentarea unui proces pentru o presupusă încălcare a drepturilor de autor – ar putea avea un rezultat diferit.

Holdingul care deține proprietatea intelectuală pentru gamele de gustări Baby Bellies, Little Bellies și Mighty Bellies, Hampden Holdings IP, susține că Aldi a copiat produsele sale Organic Blueberry Puffs, Organic Apple & Cinnamon Puffs și Organic Carrot Puffs cel puțin din august 2021.

Hampden Holdings licențiază mărcile către Every Bite Counts. Potrivit documentelor de reglementare, ambele firme sunt deținute de frații Steven și Clive Sher.

Aldi, atacat în justiție și în Marea Britanie

În Marea Britanie, lanțul de supermarketuri Marks & Spencer a dat în judecată Aldi pentru încălcarea drepturilor de autor cu privire la sticla sa luminoasă de gin de Crăciun. Luna trecută, Înalta Curte din Londra a decis că Aldi a încălcat drepturile de autor ale M&S. O a doua dispută privind drepturile de autor între cele două companii, referitoare la o prăjitură cu omidă, a fost soluționată, iar Aldi a făcut o serie de modificări la designul acesteia.

Lidl, maestrul copiilor de branduri

Cum spuneam în debutul matrialului, Aldi nu este singurul lanț de magazine de reduceri care a fost vizat de acțiuni în justiție.

Un alt lanț german de magazine de reduceri, Lidl, a fost dat în judecată anul trecut de Lindt & Sprüngli pentru binecunoscuții săi iepurași aurii din ciocolată. Un tribunal elvețian a ordonat Lidl să distrugă iepurașii și a interzis vânzarea lor, afirmând că aceștia încălcau marca Lindt.

Vom reveni cu o amplă analiză AFACERI.news privind produsele care sunt copiate de Lidl fără urmă de îndoială și care se vând fără opreliști în România. Aceste mărci proprii ale Lidl sfidează marile branduri alimentare, dar și pe consumatorul român, păcălit de imaginea uneori aproape identică a produsului Lidl cu marca pe care o copiază uneori cu nesimțire.

scroll to top