Închide

Se construiește calea ferată de mare viteză care decuplează țările baltice de Rusia și trecutul ei sovietic

Avatar
Rail Baltica Publicity Photo 2048x1365

Foto: railbaltica.org

Timp de citire: 2 minute

Cel mai mare proiect de infrastructură din regiunea Baltică este în derulare. Proiectul Rail Baltica de 870 km va conecta capitalele Lituaniei, Letoniei și Estoniei cu Varșovia și restul Europei, permițând trenurilor de pe continent să circule neîntrerupt, potrivit Euronews.

Cu toate acestea, proiectul este atât simbolic, cât și fizic. Pentru UE, este o declarație despre întoarcerea statelor baltice în Europa și decuplarea lor de trecutul lor sovietic.

Un proiect ambițios

Discuțiile despre un proiect feroviar inter-baltic au crescut de la sfârșitul anilor 1990, un acord de cooperare fiind semnat de miniștrii transporturilor din Estonia, Letonia și Lituania în 2001.

Cu toate acestea, abia în 2010 a fost semnat un memorandum de către reprezentanții ministerelor transporturilor din Polonia, Lituania, Letonia, Estonia și Finlanda.

În timp ce în prezent durează șapte ore pentru a conduce de la capitala Lituaniei la cea a Estoniei, noua linie va reduce aproape la jumătate acest lucru, la doar trei ore și 38 de minute.

Calea ferată va începe din Tallinn înainte de a trece prin Pärnu, Rīga, Panevėžys și Kaunas, înainte de a ajunge la granița lituano-polonă; va exista și o legatură cu Vilnius din Kaunas.

Odată finalizate, trenurile vor putea călători până la Marea Baltică din Polonia, cu trenuri de pasageri care operează la viteze maxime de 234 km/h.

Beneficii economice

Deși proiectul nu este ieftin la un cost estimat de 5,8 miliarde de euro, analiza cost-beneficiu a proiectului prevede că proiectul va aduce până la 16,2 miliarde de euro în beneficii cuantificabile.

Costul proiectului pentru țările baltice este atenuat datorită finanțării UE în proporție de până la 85% din proiect prin instrumentul său Connecting Europe Facility (CEF).

Până acum, fondul UE CEF a contribuit cu 824 de milioane EUR la noua linie.

Proiectul este atât de colosal încât numai construcția sa va crea 13.000 de locuri de muncă directe cu normă întreagă și alte 24.000 de locuri de muncă indirecte.

Odată finalizată, linia va forma cea mai recentă adăugare la Coridorul UE Marea Nordului-Baltică, o rută transeuropeană care include orașe cheie precum Rotterdam, Berlin și Varșovia.

Pentru pasageri, vor exista conexiuni regulate cu cel puțin un serviciu de tren internațional la fiecare două ore, rezultând opt perechi de trenuri zilnic în fiecare sens.

Pe lângă faptul că va face călătoriile pasagerilor mai rapide, proiectul va reduce și costurile de transport și va oferi o modalitate eficientă de transport de mărfuri în masă.

Declarație politică

Poate mai important pentru UE decât promisiunea economică a proiectului este mesajul său politic.

În timp ce Țările Baltice erau conectate prin standardele feroviare europene de ecartament de 1435 mm, de la ocupația sa sovietică, sistemul feroviar din regiune a adoptat ecartamentul rusesc, care este de 1524 mm.

Această diferență a limitat sever capacitatea țărilor baltice de a se conecta cu Europa pe calea ferată, deoarece pasagerii sau mărfurile ar trebui să fie reîncărcate într-un nou tren la granița poloneză înainte de a continua.

Datorită ecartamentului său rusesc, Țările Baltice s-au bazat în mod obișnuit pe o axă Vest-Est, o mare parte din comerțul feroviar provenind din Rusia.

Cu toate acestea, de când și-au câștigat independența în anii 1990, țările baltice s-au îndreptat spre Bruxelles și s-au îndepărtat de Moscova.

scroll to top