Închide

Se întâmplă și la nemți: șefii Lufthansa vor primi bonusuri grase, deși compania a fost ”pe aparate”

Avatar
money, eye, dollar

Fotografie de Tumisu pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Fiecare membru al Consiliului Director al companiei aeriene germane Lufthansa va primi ca bonus câteva milioane de euro aferenți anilor 2021 şi 2022, chiar dacă operatorul aerian a primit în această perioadă ajutor de stat, potrivit cotidianului economic Handelsblatt, citat de agențiile Reuters și Agerpres.

Consiliul de supervizare al Lufthansa, cel mai mare transportator aerian din Europa, a aprobat plăţile la o reuniune care a avut loc la începutul acestei luni.

Totuşi, unii reprezentanţi ai angajaţilor au votat contra plăţilor, deoarece ar încălca condiţiile pachetului de salvare, susţine Handelsblatt, citând surse din companie.

Fondul de stabilizare economică al Guvernului Germaniei a salvat Lufthansa de la faliment în timpul pandemiei cu un pachet de sprijin în valoare totală de 9 miliarde de euro.

În septembrie, autorităţile de la Berlin au vândut toate acţiunile pe care le mai deţineau la Lufthansa.

Un purtător de cuvânt al Lufthansa a declarat pentru Handelsblatt că banii nu vor fi plătiţi până în 2025, cu condiţia ca totul să meargă bine până atunci, ceea ce înseamnă că plăţile nu vor fi retroactive, ci parte a unui bonus pe termen lung.

Un purtător de cuvânt al Lufthansa nu a răspuns solicitărilor Reuters de a comenta informaţiile publicate de Handelsblatt.

La fel ca restul transportatorilor aerieni, Lufthansa suferă de pe urma unei penurii de angajaţi, după ce numeroşi salariaţi ai companiilor aeriene au părăsit definitiv sectorul după pandemie. Chiar şi Lufthansa a eliminat 30.000 de posturi între 2020 ş 2021, din cauza crizei provocate de pandemie.

În prezent, grupul german, care pe lângă Lufthansa deţine şi companiile Austrian, Swiss, Eurowings şi Brussels Airlines, profită de o relansare puternică a traficului aerian şi în doilea trimestru al acestui an a realizat primul său profit trimestrial din ultimii doi ani.

scroll to top