Închide

Șeful Carrefour, furios pe producători: „Oamenii au ajuns să-și refuze produsele esențiale”

Avatar
Alexandre Bompard 20210222171204 Reuters

Alexandre Bompard, CEO Carrefour. Foto: Reuters

Timp de citire: < 1 minut

Inflația ridicată i-a lăsat pe mulți consumatori în imposibilitatea de a-și permite produse esențiale, spune CEO-ul Carrefour, Alexandre Bompard. El arată cu degetul către producătorii de mărci.

Francezii se confruntă cu un „tsunami al de-consumului”, avertizează Bompard pe Franceinfo:

„Când esențialul nu mai este accesibil, când oamenii își refuză produsele esențiale, trebuie să acționăm rapid”,

spune el. Prin urmare, el solicită ministrului francez al Economiei, Bruno Le Maire, un moratoriu asupra aplicării legii Descrozaille, care restricționează promoțiile la produsele de igienă în special din martie 2024.

„Astăzi pot să vând un detergent cu o promoție de 50% sau 60%, dar odată cu aplicarea legii Descrozaille, va trebui să mă limitez la 34%.”

Potrivit executivului de vârf citat de RetailDetail, de acea lege vor beneficia doar trei multinaționale, și anume Procter & Gamble, Henkel și Unilever, care își vor putea crește marjele, în timp ce unul sau doi francezi din zece vor trebui să-și refuze produsele de îngrijire și igienă.

„Consumatorii se îndepărtează de mărci”

Acuzațiile CEO-ului sunt ferme:

„Francezii au înțeles că producătorii și mărcile naționale nu erau de partea lor”,

afirmă el, referindu-se la rapoarte despre care spune că au arătat că, în contextul inflației, multinaționalele nu și-au protejat pur și simplu marjele, ba chiar le-au crescut.

Potrivit șefului Carrefour, consumatorii se îndepărtează din ce în ce mai mult de mărcile mari. La Carrefour în această vară, clienții au scos în medie șapte produse de marcă națională din cărucioarele lor de cumpărături și le-au înlocuit cu cinci produse cu etichetă privată (mărci proprii ale rețelei), susține el.

scroll to top