Închide

Șeful F1 spune că Marele Circ nu va mai reveni în Rusia: ”Nu vom mai negocia niciodată cu ei!”

Avatar
car racing, barcelona, formula 1

Fotografie de schuger pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Stefano Domenicali, președinte și CEO al Formula 1, a declarat că Marele Circ nu are niciun interes și nicio intenție să se mai întoarcă vreodată să concureze în Rusia, potrivit unor declarații făcute într-un interviu acordat germanilor de la Sport Bild și citat de PlanetF1.

Din 2014, Formula 1 a poposit an de an în Rusia, pe Autodromul din stațiunea Soci, de la Marea Neagră, toate cursele fiind câștigate de mașinile Mercedes.

Marele Premiu al Rusiei din acest an, programat inițial pe 25 septembrie, ar fi urmat să fie ultimul eveniment organizat la Soci, planurile prevăzând mutarea evenimentului la nou-construitul circuit Igora Drive de lângă Sankt Petersburg, începând din 2023. Toate aceste planuri au fost anulate, întrucât Formula 1 a anulat contractul pentru Marele Premiu al Rusiei, ca răspuns la invazia Ucrainei de către armata rusă.

Acum, pentru prima dată, Stefano Domenicali a dat asigurări că decizia Formulei 1 de a nu mai organiza curse în Rusia este definitivă:

”Nu vom mai avea niciodată negocieri cu ei. Nu vor mai exista curse acolo”, a declarat Domenicali pentru Sport Bild.

Pentru agenția de presă rusă TASS, Alexei Titov, CEO-ul promotorului Marelui Premiu al Rusiei, ANO Rosgonki, a declarat că, în prezent, peisajul sportiv este extrem de politizat și, deși îi respectă poziția lui Domenicali, consideră că viitorul Marelui Premiu al Rusiei este mai degrabă ”incert”, decât definitiv îngropat:

”Situația actuală în lumea sportului este extrem de politizată. În acest context, trebuie să acceptăm declarația lui Domenicali. Vom ține cont de poziția lui Domenicali în activitatea noastră viitoare. Tot ceea ce a spus el nu are nimic de-a face cu spiritul sportului. Viitorul relațiilor noastre este neclar astăzi.”

Titov a mai declarat că relațiile cu Formula 1 nu au fost complet rupte încă. În plus, acesta a mai precizat că Formula 1 nu a plătit încă banii pe care promotorul rus consideră că i-ar datora după anularea ediției din acest an al Marelui Premiu al Rusiei.

”Dacă vorbim despre activitatea și relațiile noastre anterioare, un fapt rămâne cert – este vorba despre Marele Premiu anulat din 2022, iar banii plătiți trebuiau să fie returnați. Azi, banii încă nu au ajuns. Există o datorie de plătit, este înregistrată ca atare, iar poziția noastră rămâne neschimbată în acest sens, așteptăm restituirea mijloacelor financiare, în ciuda poziției actuale a managementului Formulei 1 în ceea ce privește organizarea curselor pe teritoriul Rusiei”, a încheiat Titov.

scroll to top