Închide

Șeful turismului din Irlanda și-a dat demisia din cauza unei vacanțe în străinătate

Avatar
ireland, national park, connemara

Parcul Național Connemara, Irlanda. Fotografie de Jonas_Fehre pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Președintele Autorității pentru Turism din Irlanda, fostul șef de operațiuni al Ryanair, Michael Cawley, și-a dat demisia sâmbătă, din cauza unei vacanțe în Italia, contrar sfaturilor propriului guvern de a evita călătoriile neesențiale în străinătate, anunță Reuters.

Cawley, fost reprezentant în top managementului gigantului aerian low-cost Ryanair, unde a ocupat, de asemenea, funcțiile de director financiar și director general adjunct, s-a confruntat cu critici aspre și cereri de demisie din partea partidelor de opoziție, după ce a confirmat pentru cotidianul irlandez The Independent că își petrece vacanța din acest an în Italia.

Cawley este primul înalt funcționar din Irlanda care și-a dat demisia pentru încălcarea regulilor și recomandărilor legate de gestionarea crizei pandemice. O situație asemănătoare s-a petrecut în luna aprilie în Scoția, unde șefa consiliului medical și-a dat demisia după ce și-a ignorat propriile sfaturi de a rămâne acasă în timpul restricțiilor de circulație instituite din cauza pandemiei de coronavirus.

Italia este una dintre cele 10 țări de pe lista verde a guvernului irlandez, ceea ce înseamnă că oricine ajunge în Irlanda din Italia poate evita carantina obligatorie de 14 zile care se aplică pasagerilor care vin din alte țări și teritorii. Totuși, recomandările oficiale încă de la apariția primelor cazuri în Irlanda, în februarie, au rămas aceleași, și anume că ar trebui evitate călătoriile neesențiale în străinătate. În plus, irlandezii au fost încurajați să își petreacă vacanța din acest an în țară, pentru a sprijini sectorul turismului, grav afectat în acest an.

În Irlanda, Autoritatea pentru Dezvoltarea Turismului, condusă până acum de Cawley, a acordat finanțări suplimentare pentru promovarea turismului intern. În acest context, Cawley a declarat că a decis să facă un pas înapoi tocmai pentru că nu dorește ca această problemă să distragă atenția de la activitatea Autorității, în demersurile sale pentru reconstruirea industriei turismului irlandez.

Ministrul Turismului, Catherine Martin, s-a declarat dezamăgită să afle că Michael Cawley este în vacanță în Italia și a considerat că decizia sa este imposibil de nejustificat.

scroll to top