Închide

Senatul SUA a aprobat ajutorul de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Avatar
united states capitol, politics, government

Fotografie de MotionStudios pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Senatul Statelor Unite a aprobat, joi, un pachet de ajutor militar, economic şi umanitar destinat Ucrainei în valoare de aproximativ 40 de miliarde de dolari.

Proiectul de lege a primit 86 de voturi „pentru” şi 11 „împotrivă”. Toţi democraţii au votat în favoarea proiectului, în timp ce 11 senatori republicani au votat împotrivă, relatează news.ro, citând CNN.

Proiectul de lege va fi prezentat preşedintelui Joe Biden pentru a fi semnat.

Președintele Zelenski a salutat rezultatul votului.

Înainte de vot, liderul majorităţii Senatului, Chuck Schumer, a declarat că Senatul „îşi va respecta promisiunea de a fi alături de poporul Ucrainei”.

El a adăugat că cele 40 de miliarde de dolari în ajutor militar, economic şi umanitar reprezintă un ajutor „amplu” care „va satisface nevoile poporului ucrainean în timp ce luptă pentru supravieţuire”.

Schumer a remarcat anterior votului că, având în vedere cât de importantă este susţinerea oferită de SUA Ucrainei în lupta împotriva Rusiei, ar fi vrut să poată afirma „că votul va fi unanim în totalitate”.

„În timp ce majoritatea senatorilor din ambele partide doresc ca acest pachet să fie finalizat, este mai mult decât îngrijorător să vedem un cerc tot mai mare de republicani din Senat care se opun cu mândrie finanţării Ucrainei. Acum două zile, 11 republicani au votat împotriva dezbaterii acestei legislaţii”, a subliniat el.

Senatorul american a mai precizat că opoziţia senatorilor american cu privire la ”democraţiile atacate de autoritarism” evocă dezbinarea din interiorul Statelor Unite, „lipsa unui scop” în sine.
scroll to top