Închide

Investiție CNAIR | Sens giratoriu suspendat pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei

Avatar
Sens Giratoriu Predeal Rasnov

Foto: captură video CNAIR

Timp de citire: < 1 minut

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a făcut publice primele imagini cu pasajul rutier suspendat care va fi construit pe Valea Prahovei, pe DN1, la intersecția cu DN73A, respectiv Predeal și Râșnov.

Potrivit acestuia, valoarea investiției va fi de aproximativ 132,5 milioane de lei, iar durata de execuție de 30 de luni. Scrioșteanu nu a precizat, însă, data la care ar urma să înceapă lucrările.

“În Comisia Tehnico – Economică a Ministerului Transporturilor, am aprobat indicatorii pentru pasajul rutier, care va fi realizat la intersecția DN1 cu DN73A. Este vorba despre realizarea unui sens giratoriu suspendat, cu patru accese, poziționat deasupra intersecției existente. Din sensul giratoriu intra/se desprind 4 rampe care asigură fluidizarea traficului ce vine dinspre București/Brașov și se deplasează spre Brașov/Râșnov, respectiv rampa 1 București – Brașov, rampa 2 Brașov – București, rampa 3 București – Râșnov / Râșnov – București și rampa 4 spre Brașov”, a scris secretarul de stat pe pagina sa de Facebook, acolo unde a publicat imaginile.

Sensul giratoriu suspendat va avea o structură de rezistență de tip circular, continuă pe 6 pile, dispuse radial. Cele 6 deschideri vor avea tabliere cu structură mixtă oțel-beton. În sensul giratoriu circulația se va desfășura pe 2 benzi. Raza externă a sensului giratoriu va fi de 35 m, iar raza internă de 21,8 m. Gabaritul de liberă trecere pe sub sensul giratoriu va fi de 5 m.

Valoarea investiției va fi de circa 132,5 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de execuție de 30 de luni, anunță Digi24.

Finanțarea obiectivului va fi realizată din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

VIDEO AICI: https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=614129529816519

scroll to top