Închide

Seria iPhone 14, lansată oficial. Telefoanele au sistem de detecție a accidentelor rutiere

Avatar
Apple Iphonee 14 Pro Max Camera Design

foto: the360tech.com

Timp de citire: 2 minute

Apple a lansat oficial seria de smartphone-uri iPhone 14, care include o variantă Plus cu ecran cu diagonala de 6,7” și același procesor de anul trecut, A15. Modelul standard, iPhone 14, are display cu diagonala de 6,1”.

Telefoanele vin cu sistem de răcire mai avansat, au în continuare notch și un strat ceramic care le protejează de zgârieturi, anunță go4it.ro.

Apple iPhone 14 va fi disponibil în cinci culori: midnight, starlight, albastru, violet și Product Red.

Ca și Apple Watch Series 8, telefoanele au sistem de detecție a accidentelor rutiere. Crash Detection poate identifica patru tipuri diferite de accidente: răsturnare, lovire din lateral, din față și lovire din spate.

Pe partea din spate avem un sistem de două camere care include un senzor principal cu senzor de 12 MP și unul nou ultrawide. Apple susține că imaginile realizate în condiții de luminozitate scăzută au fost îmbunătățite cu 49% pe iPhone 14. Mai mult, modul Night Mode este de două ori mai rapid.

Prețurile la modelul standard încep de la 799 de dolari. La Plus încep de la 899 de dolari. Dispozitivele ajung în magazine la jumătatea acestei luni.

iPhone 14 Pro scapă de notch și vine cu display always-on

Apple a anunțat și noile smartphone-uri iPhone 14 Pro (cu display de 6,1”) și iPhone 14 Pro Max (display de 6,7”). Acestea nu mai includ controversatul notch, elementul introdus împreună cu iPhone X în 2017. Pe iPhone 14 Pro, camera frontală și sistemul Face ID sunt găzduite de o zonă numită Dinamic Island, care poate afișa notificări și alte informații din aplicații.

Telefoanele din seria Pro vin cu noul procesor Apple A16, cu șase nuclee, mai rapid și cu un consum de energie cu 20% mai redus comparativ cu A15.

Apple iPhone 14 Pro include, pentru prima dată pe un smartphone produs de companie, display always-on, care afișează informații pe ecranul stins al telefonului.

Sistemul de trei camere de pe partea din spate include acum un senzor pricipal de 48 MP și un nou senzor ultrawide. Al treilea senzor este unul telephoto.

Camera frontală dispune, de asemenea pentru prima dată pe un iPhone, de sistem autofocus.

La modelul iPhone 14 Pro prețurile încep de la 999 de dolari, iar la Pro Max de la 1.099 de dolari. Telefoanele vor ajunge în magazine pe 13 septembrie.

scroll to top