Închide

Service-urile auto refuză polițele de asigurare City Insurance. Ce soluții ai la îndemână?

Avatar
Asigurare Accident

Foto: agora.md

Timp de citire: 2 minute

O serie de service-uri au refuzat să deschidă dosare de daună clienților asigurați la City Insurance de teamă că un potențial faliment declarat al firmei de asigurări va face să nu-și mai recupereze banii. Ce spun însă experții în asigurări despre această chestiune? Mai precis, ce poate face un român asigurat la City Insurance?

Purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, a declarat că la nivelul Autorității va urma o ședință de analiză a situației de la City Insurance în cel mai scurt timp și că ASF a constatat că City Insurance nu se mai află în legalitate.

”De un an de zile a fost dispusă o analiză minuțioasă și un control foarte minuțios. În urma acestui control, ASF constată că societatea nu este în legalitate. În acest context, trebuie aplicată legea, care spune că o societate care nu respectă cerința minimă de capital nu poate funcționa. Ea trebuia să demonstreze buna credință și să intre în legalitate, dar nu a făcut-o. ASF încearcă să corecteze dezechilibre care produc instabilitate în piața asigurărilor. Va urma o ședință în care se va lua o decizie, dar momentan nu pot spune când anume va avea loc”, a spus Apostol.

Este deja cunoscut faptul că City Insurance are circa 3 milioane de clienți, fiind liderul pieței de asigurări din România.

Orice cetățean care are în acest moment o poliță încheiată cu City Insurance poate denunța absolut legal această poliță, încheind în aceeași zi o altă poliță cu un asigurator decent, fără probleme, a delarat reprezentantul unuia din cei mai mari brokeri din piață, care a preferat să rămână anonim, pentru că legal nu poate oferi asemenea recomandări.

”Pierde poate în jur de 200 de lei, dar câștigă mult mai mult în momentul în care riscul unui eveniment nefericit se materializează”, a conchis acesta.

De asemenea, de știut că dosarele de daună deja deschise la City Insurance sunt decontate de Fondul de Garantare a Asiguraților, care face și în acest moment plăți (fiind cu circa o lună în urmă).

Dar pentru a evita situații neplăcute, recomandarea este să vă schimbați cât mai repede asigurătorul.

scroll to top