Închide

ANALIZĂ DW: Victimele Covid | 1 din 4 retaileri germani se zbate la limita falimentului

Avatar
Retaileri Germani

Katrin Gerstberger face haz de necaz în fața magazinului ei de lenjerie intimă din Hersbruck, Bavaria, Germania și așteaptă optimistă mușteriii. Foto: Twitter/Handelverband HDE

Timp de citire: 4 minute

Rata incidenței COVID-19 scade în toată Germania, iar magazinele urmează să se redeschidă complet. Cei care au reușit să supraviețuiască multiplelor perioade de carantină se confruntă cu o luptă crescândă pentru a-și recâștiga clienții. #Shoppingvorfreude (#AnticipareaCumpărăturilor) este hashtagul pe care asociația germană de comercianți cu amănuntul HDE îl folosește pentru a-și exprima bucuria pentru un eveniment anticipat cu nerăbdare: sfârșitul lockdown-ului, relevă o analiză Deutsche Welle.

Pe Twitter și Facebook, asociația a început o campanie care afișează peste 100 de mesaje personale ale comercianților.

„După acest moment dificil, aștept cu nerăbdare să-mi primesc clienții în magazinul meu”, scrie Katrin Gerstberger (foto).

Ea conduce un magazin de lenjerie în orașul bavarez Hersbruck. Și personalul magazinului de la un magazin de modă își exprimă anticiparea și încântarea printr-un salt colectiv de bucurie al angajaților.

Proprietarii unei agenții de turism din cel mai nordic oraș Kiel spun pe Twitter:

„Vrem să începem să câștigăm bani din nou și să le oferim angajaților noștri locurile de muncă cu normă întreagă”.

Dar ce spun organizatorii campaniei de pe rețelele sociale despre inițiativă:

“Campania de socializare este menită să trimită un semnal pozitiv și să ofere membrilor noștri un impuls psihologic”, a declarat pentru DW purtătorul de cuvânt al HDE, Stefan Hertel. „(Vrem) să nu ne mai plângem de cât de gravă este situația pentru comercianții cu amănuntul.”

Retailerii mici, uitați de la ajutoare

În ultimele șase luni, majoritatea magazinelor au fost închise – în afară de supermarketuri, farmacii, librării și opticieni. Dar în funcție de rata de incidență din regiunea respectivă, toate celelalte magazine pot acum să se redeschidă. Magazinele mici, în special, se vor lupta pentru a supraviețui. Aceștia au fost eligibili pentru sprijinul statului pentru a acoperi cel puțin o parte din costurile lor fixe – cum ar fi chiria, electricitatea și căldura – dacă au putut dovedi că vânzările lor au scăzut cu peste 30%.

Însă nu a existat nici un sprijin de stat pentru a compensa pierderea de venituri; comercianții cu amănuntul și-au folosit astfel economiile personale.

“Mijloacele de trai au scăzut vertiginos. Ceea ce au construit într-o viață au epuizat și nu mai au nimic din ceea ce a fost menit să le garanteze o pensie”, a spus Stefan Hertel.

HDE estimează că 120.000 dintre cei 450.000 de comercianți cu amănuntul din Germania se vor confrunta cu falimentul după pandemie. Lucrurile stau și mai prost când vorbim de joburi. Asociația orașelor și municipiilor germane estimează că se vor pierde 250.000 de locuri de muncă.

Pentru a salva ceea ce mai poate fi salvat, comercianții cu amănuntul solicită ca toate magazinele să se poată deschide imediat, fără restricții. Ei speră că clienții li se vor întoarce. Dar acesta nu le este un lucru dat: vânzările online au crescut în plină expansiune și mulți clienți au ajuns chiar să aprecieze comoditatea comenzilor online. Apoi au încercat articolele în intimitatea propriilor case și au returnat ce nu s-a potrivit.

Vânzările s-au prăbușit

Vânzările online din Germania au crescut cu 23% în cursul pandemiei. Veniturile totale au crescut cu 13,6 miliarde EUR până la 73 miliarde EUR doar în 2020, a constatat asociația comercianților cu amănuntul.

Dar o redeschidere completă și rapidă nu este în cărți. Există numeroase restricții și cerințe stricte: doar dacă rata de incidență este mai mică de 50 la 100.000 de persoane în decursul a cinci zile lucrătoare consecutive (echivalentul a doar 0,5 la 1000!), magazinele își pot întâmpina clienții – și numai cei care sunt fie complet vaccinați sau au rezultate negative în ultimele 24 de ore ori pot dovedi că s-au recuperat din infecție în ultimele șase luni.

Toată lumea trebuie să poarte încă o mască și există limite pentru numărul de clienți.. Toate acestea nu fac o experiență de cumpărături atrăgătoare în ochii multor clienți.

Marii perdanți

Traficul clienților a scăzut cu 60% față de 2019, iar veniturile au fost reduse la jumătate, potrivit unui sondaj HDE, pentru magazinele care trebuie să aibă un test negativ.

Retailul de modă suferă cel mai mult, o asociație industrială raportând „pierderi istorice”. Din ianuarie până în aprilie 2021, comercianții cu amănuntul din Germania au înregistrat o pierdere de 6 miliarde de euro, comparativ cu cifrele din 2019. Lovitura financiară va fi dificil de recuperat.

Hainele de primăvară și vară sunt încă în stoc și vor deveni o provocare la vânzare în câteva luni.

“Hainele au devenit foarte ieftine, iar comercianții de modă cu amănuntul sunt obligați să vândă cantități mari”, a spus Hertel, de la HDE.

Cifra de afaceri mare este adesea posibilă numai în zonele pietonale aglomerate din centrele orașului, care au fost mult timp părăsite.

Asistență de stat până la sfârșitul anului

Este posibil ca mulți comercianți cu amănuntul să fie nevoiți să se bazeze pe subvențiile de stat pentru lunile următoare. Ca răspuns, guvernul federal al Germaniei a prelungit programul de asistență până la sfârșitul anului. Dar retailerii spun că nu este suficient. Aceștia indică ajutoarele destinate restaurantelor și barurilor. Statul a plătit proprietarilor de restaurante 75% din veniturile din 2019 în noiembrie și decembrie.

Pe acest model, comercianții cu amănuntul solicită același tip de ajutor, iar unii merg chiar în instanță. Tocmai de aceea, asociația comercianților cu amănuntul a declarat că își va sprijini membri în lupta lor juridică.

scroll to top