Închide

Sfârșitul unei ere | Roger Federer și-a încheiat cariera de jucător profesionist de tenis

Avatar
Fdytwbbaaaaimqq

Foto: Twitter Australian Open

Timp de citire: 2 minute

Roger Federer, cel mai iubit tenismen din lume, și-a încheiat aseară, la Londra, în prima zi de Laver Cup, cariera de jucător profesionist. Ultimul meci din cariera lui legendară a fost un meci de dublu alături de Rafael Nadal, rivalul și prietenul lui, pierdut în fața reprezentanților Echipei Lumii, Frances Tiafoe și Jack Sock, scor 4-6, 7-6, 11-9.

Atmosfera din sala O2 din Londra a fost una incendiară și emoționantă, zeci de mii de fani fiind alături de marele tenismen în ultimul meci al carierei sale. Este orașul perfect pentru retragerea lui Roger Federer, o mare legendă a tenisului, el trăind aici unele dintre cele mai importante momente din cariera sa.

Cei doi prieteni, Roger și Rafa, au câștigat primul set, scor 6-4, oferind fanilor din sală o ultimă demonstrație de lovituri spectaculoase, dar și bună dispoziție. Setul al doilea a fost revendicat de cei doi americani din Echipa Lumii, scor 7-6. În tiebreak-ul decisiv, Roger și Rafa au condus de mai multe ori, având chiar și minge de meci, dar au cedat la final, scor 9-11 pentru americani.

După încheierea meciului, atmosfera din sala O2 din Londra este greu de descris în cuvinte. Lacrimile au curs pe fețele tuturor, emoțiile au fost greu de stăpânit, iar momentele în care Federer și-a luat rămas bun de la cei prezenți în sală vor rămâne alături de noi pentru mult timp. Nadal, marele rival al lui Roger Federer a declarat, la conferința de presă de după meci, că ”odată cu plecarea lui Roger, pleacă cu el și o parte din mine.”

Roger Federer, puternic emoționat, cu lacrimi în ochi, a mulțumit tuturor fanilor prezenți în sală, dar și familiei și echipei sale, pentru faptul că sunt alături de el în această zi importantă, dar și pentru că l-au susținut și sprijinit de-a lungul întregii sale cariere.

Cifrele carierei lui Roger sunt impresionante. A câștigat 20 de titluri de Grand Slam, are 103 titluri, a câștigat 1251 de meciuri și a petrecut 310 săptămâni pe primul loc în lume. În plus, Federer a câștigat peste 100 de milioane de dolari din tenis.

scroll to top