Închide

Shakira ajunge la un acord pentru a evita un proces pentru fraudă fiscală de 15 milioane de dolari

Avatar
Shakira

Foto: Facebook Shakira

Timp de citire: < 1 minut

Vedeta columbiană Shakira a ajuns, luni, la o înțelegere pentru a evita un proces la Barcelona în legătură cu acuzațiile că nu a plătit 14,5 milioane de euro (15,7 milioane de dolari) din impozitul pe venit între 2012 și 2014, argumentând că decizia luată a fost din motive personale, potrivit Reuters.

Ca parte a înțelegerii, ea a acceptat acuzațiile și o amendă de jumătate din suma datorată, peste 7,3 milioane de euro.

De asemenea, ea a acceptat o altă amendă de 438.000 de euro pentru a evita o pedeapsă de trei ani de închisoare, a declarat judecătorul în timpul primei audieri a procesului.

“Această decizie de a ajunge la un acord răspunde unor motive personale, emoționale și sentimentale care nu au nimic de-a face cu (motivele) legale”, a declarat Shakira într-un comunicat difuzat de agenția sa de comunicare spaniolă, adăugând că era pregătită să își apere nevinovăția, dar a decis să acorde prioritate carierei și copiilor săi. “Am ajuns la concluzia că a câștiga nu este o victorie dacă prețul este că îți răpesc atâția ani din viață”, a mai spus ea.

“Recunoașteți faptele și vă conformați cu noile pedepse care au fost solicitate?”, a întrebat judecătorul Jose Manuel del Amo Sanchez la începutul procesului.

“Da”, a răspuns Shakira cu blândețe, purtând un costum roz asortat cu geanta ei roz.

Ea a sosit cu câteva minute înainte de începerea procesului, însoțită de avocații ei, în mijlocul unei frenezii mediatice și a susținerii unor fani aflați afară.

scroll to top