Închide

Siemens intră puternic în industria alimentară și mizează pe agricultura verticală

Avatar
Ferma Verticala

Foto: foodbev.com

Timp de citire: 2 minute

Siemens a dezvăluit planurile de colaborare cu compania de agricultură verticală de interior, 80 Acres Farms. 80 Acres Farms deține în prezent cinci ferme de producție în sud-vestul statului Ohio, o nouă fermă în Florence, Kentucky și facilități de cercetare și dezvoltare în Arkansas și Olanda.

Cele două companii au încheiat un parteneriat cu scopul de a aplica tehnologii inovatoare în cadrul industriei agricole prin “încurajarea unor practici agricole durabile, sănătoase, trasabile și mai productive”.

Președintele și directorul executiv al Siemens US, Barbara Humpton, a declarat:

“Auzim uneori că mâncarea este un medicament. Agricultura verticală este o oportunitate de a transforma acest concept în realitate, iar utilizarea tehnologiei de către 80 Acres Farms modelează acum calea de urmat pentru această abordare transformatoare a producției de alimente”.

Ea a continuat:

“În acest moment de schimbare și de perturbare – și într-o lume care devine din ce în ce mai “glocal” (n.r.global-local) – ceea ce văd la 80 Acres Farms reprezintă atât scopul, cât și puterea tehnologiilor industriale care ne sunt acum ușor accesibile – capacitatea de a inventa oriunde, apoi de a extinde soluțiile noastre care schimbă lumea peste tot.”

Colaborarea la scară largă a Siemens implică optimizarea, automatizarea și controlul instalațiilor și proceselor de la 80 Acres. Lucrând cu filiala tehnologică a companiei, Infinite Acres, Siemens va sprijini industrializarea și extinderea platformei sale Loop – un program de soluții pentru software și algoritmi de gestionare a culturilor, controale de mediu, robotică și automatizare.

Tisha Livingston, co-fondator al 80 Acres Farms și director executiv al Infinite Acres, a comentat pentru FoodBev.com:

“Ambele companii au fost înființate de către Infinite Acres: Infinite Acres a construit platforma Loop prin colaborarea cu cei mai buni parteneri tehnologici din clasa întâi, precum Priva, Ocado și Signify. Noul nostru parteneriat cu Siemens duce colaborarea și platforma noastră tehnologică la un nou nivel prin abordarea de 360 de grade prin soluții software și hardware conectate – de la gemeni digitali la controale avansate.”

Se spune că “Infrastructura inteligentă” a Siemens va furniza echipamente de distribuție a energiei electrice și va monitoriza sistemele de securitate și siguranță la incendiu și de viață, de securitate și de distribuție a energiei electrice, toate acestea dintr-o singură interfață. Siemens intenționează să instaleze o “suită de tehnologii avansate de automatizare industrială și dispozitive de margine pentru a ajuta la automatizarea liniei de producție, în timp ce dispozitivele de margine și interfețele om-mașină monitorizează și actualizează sistemele de control ale fermelor”.

Siemens spune că dezvoltă în prezent un “geamăn digital” care simulează ferma, creșterea plantelor și procesul de producție pentru a prezice creșterea plantelor în condiții diverse.

scroll to top