Închide

Simona Halep revine pe teren: dublu de senzație la Sports Festival, alături de alte legende ale tenisului

Avatar
B Halep 1855 190715

Simona Halep, câștigătoarea ediției 2019 / sursă foto: wimbledon.com

Timp de citire: 2 minute

Fosta lideră a clasamentului WTA, Simona Halep, va reveni pe terenul de tenis pe 15 iunie 2024, în cadrul unui meci demonstrativ la cea de-a 5-a ediție a Sports Festival. Evenimentul va avea loc la BT Arena din Cluj-Napoca. Simona va juca un meci demonstrativ de dublu mixt, făcând pereche cu Andrei Pavel, de partea cealaltă a fileului aflându-se legendarii Steffi Graf și Andre Agassi.

Meciul demonstrativ va reprezenta revenirea Simonei în fața propriilor fani după mai bine de doi ani. Ultima dată când publicul a putut-o vedea în România a fost la ediția din 2021 de la Transylvania Open, când a pierdut finala în fața jucătoarei estone Anett Kontaveit, retrasă între timp din activitate. Totuși, chiar și atunci, în public s-au aflat doar membrii staff-urilor jucătoarelor, voluntarii și organizatorii, pentru că turneul s-a jucat fără spectatori, din cauza restricțiilor legate de pandemia de Covid-19.

Într-o postare pe Instagram, Simona Halep a anunțat că va participa la Sports Festival, alături de Steffi Graf și Andre Agassi.

”Hei, Steffi, te aștept în România, în țara mea, alături de Andrei. Am participat la Sports Festival în trecut și e uimitor. Sunt sigură că-ți va plăcea și ție. Sunt nerăbdătoare să ne vedem la Cluj, la Sports Festival”, a spus Simona Halep în videoclipul de promovare.

Și Andrei Pavel s-a declarat încântat de participarea la evenimentul de la Cluj:

”Anul acesta, la Sports Festival, pe 15 iunie, Andre Agassi, Steffi Graf, Simona Halep şi eu ne vom întâlni la Cluj şi o să fie o zi minunată. Abia aştept să-i revăd, mai ales pe Andre cu care am o istorie… am jucat împreună de şapte ori, l-am învins o dată. Sunt nişte oameni nemaipomenţi. Ne vedem acolo!”

Andrei Pavel a jucat ultima oară cu Andre Agassi la ediția din 2006 a US Open, chiar în turul inaugural, în ceea ce ar fi putut fi ultimul meci al carierei marelui jucător american. Agassi își anunțase retragerea la finalul participării sale la turneu, însă l-a învins pe Andrei Pavel într-un meci foarte competitiv, în 4 seturi, 6-7, 7-6, 7-6, 6-2. Aventura fostului număr 1 mondial avea să se încheie în turul al treilea, învins de germanul Benjamin Becker.

Cu ocazia anunțului, Patrick Ciorcilă, business development și co-fondator Sports Festival, a declarat:

”E greu să ne exprimăm pe deplin bucuria de a o avea pe Simona Halep din nou, pe teren, la un demonstrativ din cadrul Sports Festival. Simona este foarte iubită în România și abia așteptăm să o vedem din nou. Ea este un model pentru mulți fani și sportivi tineri, o inspirație prin determinare și dedicare, iar modestia ei adaugă o notă de simpatie și respect în comunitatea tenisului mondial. Pentru noi, este și o prietenă apropiată, așa că suntem alături de ea în momentele bune, dar și în cele grele. Un lucru cred că e sigur: ne e dor tuturor de Simona în teren și ne bucurăm că la Sports Festival putem să celebrăm pasiunea și dedicarea ei pentru tenis.”

scroll to top