Închide

Singurul stat european în care tinerii de 17 ani vor vota la alegerile europarlamentare

Avatar
Alegeri Europarlamentare

foto: ordinea.ro

Timp de citire: < 1 minut

Una dintre cele mai mari controverse, legate de alegeri în general, este că tinerii nu au vârsta legală să își voteze propriul viitor, deși au poate întregul discernământ. Grecia este singurul stat european în care tinerii de 17 ani vor vota la europarlamentare. Există, însă, câteva state care permit votul chiar de la 16 ani, arată TVR Info.

Pentru prima oară, adolescenții greci își vor putea vota europarlamentarii – și spun că este firesc să pot alege oameni care să le reprezinte mai bine ideile.

”Mă preocupă educația, mediul înconjurător, care este desigur o chestiune controversată, pacea în regiunile Europei”, a spus o persoană.

Tinerii greci află de la școală și din familie ce înseamnă Uniunea Europeană. Și adesea privesc lucrurile mai concret și mai fără prejudecăți decât adulții.

”Sigur că o să votez, cred că nu există tânăr care să nu vadă greșelile din societatea noastră. Cei mai mulți dintre noi se simt neputincioși. Dar când nu se dă ocazia, vocea noastră poate fi auzită în dimensiunea europeană”, a spus o altă persoană.

Există de câțiva ani propuneri că dreptul de vot pentru alegerile europene să fie coborât la 16 ani.

În prezent, acest lucru este posibil doar în Austria, Belgia, Germania și Malta.

scroll to top