Închide

Situația complicată epidemiologic vine cu noi joburi pierdute în retailul european

Avatar
Media Satur Comp 150923 V2 300dpi

Foto: MediaMarktSaturn

Timp de citire: 2 minute

Pe măsură ce situația epidemiologică din Germania se complică și nu dă semne de o calmare în viitorul apropiat, pe fondul puternicului val 3 al coronavirusului și al lentorii vaccinării populației generale, giganții de retail germani Media Markt și Saturn își continuă politica de reducere a costurilor: pe piața internă germană, 13 magazine se închid și 1.000 de angajați își pierd locul de muncă.

Vânzătorii cu amănuntul taie, de asemenea, unele locuri de muncă în Belgia, dar niciun punct de vânzare belgian nu va fi închis. În schimb, Media Markt și Saturn și-au informat angajații germani într-o scrisoare că 13 magazine se vor închide până în septembrie și vor fi tăiate aproximativ 1.000 de locuri de muncă, raportează Lebensmittel Zeitung.

Compania-mamă a celor doi coloși en-detail explică situația prin accentuarea digitalizării: comerțul electronic crește și înflorește, în timp ce vânzările în magazinele fizice sunt în scădere. Totuși, aceasta este o tendință comună generată de pandemia de coronavirus. Prin reducerea dimensiunii rețelei de magazine, holdingul-mamă Ceconomy speră să economisească „considerabil” din chirie, astfel că, probabil, și alte magazine vor fi închise în viitor.

În prezent, Media Markt și Saturn mai au încă 419 puncte fizice pe piața lor internă din Germania. În august anul trecut, retailerul de electronice a anunțat deja o reorganizare internațională la scară largă. CEO-ul Bernhard Düttmann dorește să simplifice structura organizațională și să centralizeze mai mult, astfel încât sucursalele locale să aibă mai puțină independență. Sucursalele care produc pierderi din toată Europa ar trebui, de asemenea, să se închidă.

Se estimează că aproximativ 3.500 de locuri de muncă sunt expuse riscului. Nu este încă clar dacă cele 1.000 de locuri de muncă germane sunt incluse în acest număr. De asemenea, în Belgia, unele locuri de muncă vor dispărea. Deocamdată doar 9 locuri de muncă la sediul central din Zellik și alte 18 locuri de muncă în magazine, a declarat purtătorul de cuvânt Janick De Saedeleer pentru agenția de presă Belga. Cu toate acestea, niciun magazin belgian nu se va închide, iar retailerul speră să evite concedierile.

scroll to top