Închide

Smartphone-urile Motorola, pe podium alături de Samsung și Apple în viitorii 3 ani?

Avatar
Motorola One Zoom smartphone on a table, next to the Fujifilm XT-3 and a Macbook Pro. Picture by Jonas Leupe (www.brandstof.studio) for Tandem Tech

Fotografie de Jonas Leupe pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Motorola va fi probabil al treilea cel mai mare jucător de smartphone-uri din lume în trei ani, potrivit unui director executiv de top al firmei chineze de tehnologie Lenovo, proprietarul mărcii, transmite CNBC.

Lenovo, cel mai mare producător de computere personale din lume, a cumpărat Motorola de la Google în 2014. În ultimii ani, compania a încercat să stimuleze marca și să o poziționeze ca jucător de smartphone-uri de gamă superioară pentru a concura cu Samsung și Apple.

În 2020, Lenovo a rebotezat iconicului Motorola Razr ca smartphone pliabil.

Matthew Zielinski, vicepreședinte executiv la Lenovo, a declarat pentru CNBC la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, că societatea a întors afacerea Motorola și a “hiperprioritizat-o”, iar acest lucru dă acum roade.

“Aș paria pe un cec de salariu că în trei ani vom fi numărul trei în întreaga lume”, a spus Zielinski, expunând ambiția Lenovo cu Motorola.

Apple și Samsung sunt cei mai mari doi jucători de pe piața mondială a smartphone-urilor, deținând împreună aproximativ 40% din piață.

Motorola și Lenovo au avut împreună o cotă de piață de aproximativ 4% în al treilea trimestru 2023, ceea ce le face să fie al optulea jucător la nivel global, potrivit Counterpoint Research. Cu toate acestea, a găsit succes pe anumite piețe. În SUA, Motorola este al treilea cel mai mare furnizor de smartphone-uri în funcție de cota de piață. În America Latină, Motorola este al doilea jucător ca mărime.

Zielinski a declarat că firma va fi direcționată în modul în care își va crește cota de piață din punct de vedere geografic. Executivul a declarat că Motorola urmărește să crească “stabil” pe piețele pe care se află până când va atinge o cotă de piață de 10% în acele locuri, ceea ce va ridica cota de piață la nivel global.

O parte din strategia de creștere se învârte în jurul segmentului premium al pieței, în care Apple și Samsung domină.

Dispozitivele pliabile, precum Razr, fac parte din această categorie, având în vedere prețul ridicat al acestora. Zielinski a descris lansarea de către Motorola a dispozitivului pliabil Razr ca fiind “o lovitură pe piața premium”.

Zielinski a spus că majoritatea utilizatorilor pentru smartphone-ul Razr s-au convertit de la utilizarea unui dispozitiv care “nu este bazat pe Android”. Android este sistemul de operare mobil al Google. Singurul alt sistem de operare mobil important existent este iOS de la Apple.

Lenovo se implică în India

Zielinski a declarat că Lenovo este pregătită să își intensifice fabrica din Pondicherry, India, dacă va fi nevoie.

Guvernul indian a încercat să determine producătorii de electronice să își producă produsele în India. Apple, de exemplu, a accelerat producția iPhone-urilor sale în India.

Zielinski a numit India “de departe una dintre cele mai strategice țări” pentru Lenovo.

“Pur și simplu credem că, acum că am făcut acest salt către 5G, capacitatea de a aduce tehnologia în mâinile maselor, unde era mai dificil decât înainte, și având amploarea portofoliului pe care îl avem, de la buzunar la cloud, având tipurile de conversații pe care le avem cu guvernul indian, și având producție locală și căutând să punem mai multe locuri de muncă în țara India”, a spus Zielinski. “Vom plasa cât mai multe pariuri, deoarece credem că creșterea populației indiene este fantastică și că sunt oameni minunați.”

scroll to top