Închide

Sony lansează PlayStation Direct și în Europa, după succesul din SUA

Avatar
Ps5s

Foto: venturebeat.com

Timp de citire: 2 minute

PlayStation 5s va putea fi achiziționat, în curând, direct de la magazinele Sony pe teritoriul Europei, notează Charged Retail.

Sony a confirmat că va lansa PlayStation Direct, un magazin online care vinde console, jocuri și accesorii direct consumatorilor, în Marea Britanie, Irlanda, Franța, Belgia, Olanda, Germania și Luxemburg.

Potrivit Video Games Chronicle, Sony a anunțat această mișcare într-un eveniment cu investitorii de săptămâna aceasta și intenționează să lanseze serviciul până la sfârșitul exercițiului său financiar curent (martie 2022).

PlayStation Direct a fost lansat în SUA în 2019 și s-a bucurat de un succes rapid, realizând vânzări de 5 milioane de dolari în primul său an, crescând până la 200 de milioane de dolari anul trecut.

Lansarea PlayStation Direct în Europa este de așteptat să conducă la o creștere suplimentară de 300%, realizând vânzări de 600 de milioane de dolari în cursul exercițiului financiar curent.

Un raport separat care citează date din Ampere Analysis a dezvăluit că Sony a vândut 2,83 milioane de unități în primul trimestru calendaristic al anului 2021, mai mult decât dublarea vânzărilor Microsoft Series X / S de 1,31 milioane de unități.

În cadrul aceleiași întâlniri cu investitorii, președintele și directorul executiv Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, a declarat că ediția standard a PS5 va atinge pragul de rentabilitate începând din iunie, devenind din ce în ce mai profitabilă de atunci, în ciuda continuării problemelor lanțului de aprovizionare.

La începutul acestei luni, directorul financiar Sony, Hiroki Totoki, a declarat pentru Bloomberg că lipsa globală de semiconductori la nivel mondial ar însemna că problemele de producție vor continua probabil anul viitor.

Lansarea PS5 a fost afectată de problemele de aprovizionare, cererea depășind cu mult numărul de console disponibile, cauzând frustrare în rândul fanilor.

scroll to top