Închide

Ministrul Finanţelor, în discuții cu UiPath pentru crearea unui centru de excelenţă în finanţe

Avatar
notebook, macbook, computer

Fotografie de coyot pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Ministerul Finanţelor se află în discuţii cu compania UiPath pentru crearea unui centru de excelenţă în finanţe, potrivit declarațiilor ministrului Finanţelor, Alexandru Nazare, la B1 TV.

Mai nou, am avut recent o discuţie cu UiPath, discutăm să creăm un centru de excelenţă în finanţe cu UiPath, am avut o discuţie foarte bună cu Daniel Dines, inclusiv să reducem sarcina administrativă prin această identificare a modului în care roboţii pot să ajute astfel încât sarcinile administrative pentru diverse task-uri să fie scăzute, a afirmat Alexandru Nazare.

De asemenea, ministrul a menţionat că produsele robotizate ale UiPath pot ajuta la automatizarea operaţiilor care în prezent se fac manual pentru declaraţii fiscale.

Aici este un avantaj competitiv enorm pe care îl avem. Aici vorbim de procese robotizate, adică tot ce înseamnă mutarea unui fişier sau operaţiuni manuale, pe calculator, care se fac pentru o anumită declaraţie, spre exemplu, toată această manualizare trebuie automatizată. Practic asta e esenţa succesului pentru UiPath şi avem sprijinul lor, o să continuăm discuţiile pentru operaţionalizarea acestor procese împreună cu ei şi cu cei care se ocupă de la Centrul Naţional de Informaţii Fiscale, dar mi s-a părut foarte deschis şi foarte dornic să ajute, şi în acelaşi timp şi noi să îl ajutăm, pentru că ei au un avanataj competitiv la nivel european, a precizat Alexandru Nazare.

UiPath a fost listată pe 21 aprilie la Bursa de la New York, fiind prima companie românească ce reuşeşte această performanţă, în urma unui IPO care a evaluat compania la 29 de miliarde de dolari. În 2018, UiPath a devenit primul start-up fondat în România care a dobândit statutul de unicorn, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari. Între timp, compania şi-a mutat sediul general în SUA, potrivit Agerpres.

scroll to top