Închide

Spotify anunță lansarea serviciul de streaming muzical pe 85 de pieţe noi, în următoarele zile

Avatar
Spotify

Foto: Playtech.ro

Spotify a anunțat luni lansarea pe 85 de piețe noi în următoarele zile, ceea ce înseamnă că aproape își va dubla prezența pe piață de streaming muzical, serviciul fiind disponibil pentru mai mult de un miliard de oameni din întreaga lume, potrivit Reuters.

Acțiunile companiei, care erau în scădere la începutul tranzacționării, au inversat cursul pentru a crește cu până la 6%, până la un nivel record.

Compania suedeză, care și-a început serviciul în urmă cu mai bine de un deceniu, este disponibilă în prezent în 93 de țări și are 345 milioane de utilizatori activi lunar.

În timp ce Spotify este lider în streaming de muzică, intrarea în noi țări din Asia, Africa, Europa și America Latină ar crește semnificativ diferența cu rivalii săi, Apple Music și Amazon Music.

Împreună, aceste piețe reprezintă mai mult de un miliard de oameni, aproape jumătate dintre aceștia utilizând deja internetul, a declarat Alex Norstrom, director executiv pentru afaceri premium. Unele dintre locurile în care mergem, precum Bangladesh, Pakistan și Nigeria, au cea mai mare creştere a numărului de utilizatori ai internetului din lume.

O expansiune anterioară în India, Rusia și Orientul Mijlociu a adus deja milioane de abonați.

În timp ce abonații plătiți au primit un impuls în timpul pandemiei de coronavirus, în timp ce persoanele închise în casele lor au optat pentru serviciul premium, compania caută acum să-și sporească veniturile din publicitate.

Într-un flux live de o oră și jumătate cu concertul lui Justin Bieber, Spotify a lansat o serie de noi funcții pentru artiști și instrumente pentru agenții de publicitate, pentru a targeta mai bine milioanele de utilizatori prin muzică și podcast-uri.

În eforturile sale de a câștiga bani din podcast-uri, Spotify a anunțat crearea unei piețe de publicitate pentru podcast-uri, unde agenții de publicitate pot cumpăra spațiu publicitar într-o rețea de podcast-uri originale exclusive și independente și pot targeta publicul atât pe Spotify, cât și în afara acestuia.

Spotify a cheltuit sute de milioane de dolari pentru a-și spori gama de podcast-uri, care are acum peste 2,2 milioane de titluri de podcast-uri, inclusiv „The Michelle Obama Podcast” și unul al prințului Harry și al soției sale, Meghan.

Higher Ground Productions, compania de producție a lui Barack și Michelle Obama, a anunțat un nou spectacol alături de Bruce Springsteen pentru Spotify numit „Renegades: Born in the U.S.A.”

Luni, Spotify a anunțat un parteneriat cu AGBO, o companie condusă de Anthony și Joe Russo, creatorii din spatele unor filme precum „Avengers: Infinity War”, pentru mai multe serii de podcast-uri. De asemenea, a semnat un acord cu Warner Bros și DC pentru o serie de podcast-uri cu scenariu narativ.

Primul podcast, „Batman Unburied”, va fi lansat în cursul acestui an, ca parte a unui set de personaje ale căror povești vor fi explorate prin audio, inclusiv „Superman”, „Wonder Woman”, „Joker” și „Catwoman”, printre altele.

Spotify a lansat, de asemenea, un nou serviciu de abonament, Spotify HiFi, prin intermediul căruia abonații premium din anumite piețe vor putea să-și îmbunătățească calitatea sunetului melodiilor.

Acțiunile Spotify au atins un maxim de 387,44 USD.

scroll to top