Închide

Starbucks se gândește să plece din Marea Britanie. Ce probleme au întâmpinat americanii?

Avatar
coffee, cafe, tea

Fotografie de Pexels pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Starbucks explorează o vânzare a operaţiunilor sale din Marea Britanie, deoarece se confruntă cu concurenţa din partea operatorilor mai noi, a informat publicaţia The Times sâmbătă, citând surse familiarizate cu situația, potrivit Reuters.

Lanţul de cafenele a cerut firmei Houlihan Lokey să analizeze interesul pentru afacerea sa din Marea Britanie, articolul adăugând că compania se confruntă cu concurenţa lanţurilor de cafenele rivale precum Pret A Manger, Tim Hortons şi Costa.

Afacerile Starbucks din Marea Britanie reunesc peste 1.000 de cafenele şi au aproximativ 4.000 de angajaţi acolo.

Potrivit The Times, compania nu a iniţiat ”un proces formal de vânzare” a afacerii sale din Marea Britanie şi a continuat să evalueze opţiunile strategice” pentru operaţiunile internaţionale deţinute de companie.

Compania nu a răspuns imediat solicitării de comentarii din partea Reuters. Starbucks şi-a suspendat estimările pentru anul fiscal curent în raportul privind veniturile din cel mai recent trimestru, după ce a ratat ţintele analiştilor de pe Wall Street din cauza restricţiilor dure din China privind Covid-19, care i-au afectat vânzările.

Compania, care s-a confruntat în ultima perioadă cu eforturile recente de sindicalizare a forţei de muncă din SUA, caută un succesor permanent al directorului general, în timp ce Howard Schultz rămâne CEO interimar.

scroll to top