Închide

Statele Unite, cel mai mare exportator de gaze naturale lichefiate

Avatar
Gaze Naturale Lichefiate

Foto: energyfacts.com

Timp de citire: < 1 minut

Statele Unite vor deveni anul viitor cel mai mare exportator global de gaze naturale lichefiate (LNG), depăşind Qatar şi Australia, şi ar putea să-şi menţină poziţia şi în următorii ani, transmite Reuters.

Într-un an în care China şi alte mari economii din Europa şi Asia au făcut eforturi semnificative pentru a-şi asigura suficiente livrări pentru producerea de energie, SUA dispune de rezerve semnificative, în special de gaze naturale lichefiate, iar în următorii ani se prevede o creştere a exporturilor de LNG.

Din 2015, cererea globală de LNG a atins niveluri record, în urma majorării cererii din China şi alte state din Asia. Acest apetit a dus la creşterea exporturilor americane de gaze naturale lichefiate, care au atins niveluri record în fiecare an din 2016 iar tendinţa ar urma să continue în 2022.

Agenţia Statelor Unite pentru informaţii în domeniul energiei estimează că exporturile SUA de gaze naturale lichefiate vor atinge 11,5 bcfd în 2022. Cifra reprezintă aproximativ 22% din cererea globală de LNG de 53,3 bcfd previzionată pentru anul viitor, conform analiştilor de la Goldman Sachs, şi ar depăşi exporturile Australiei şi Qatarului, cei mai mari exportatori în acest moment, potrivit DCNews.ro.

Un miliard cfd reprezintă o cantitate de gaze suficientă pentru aproximativ cinci milioane de locuinţe din SUA.

Statele Unite ar urma să rămână cel mai mare exportator de LNG în funcţie de capacitate până în jurul anului 2025, când Qatar ar urma să ajungă pe primul loc, în urma extinderii exploatării zăcământului North Field.

În 2021, cea mai mare parte a exporturilor americane de LNG a mers către Asia, din care aproximativ 13% în Coreea de Sud, 13% în China şi 10% în Japonia.

scroll to top