Închide

Știre-șoc din Formula 1: Managerul unei echipe de tradiție se retrage din conducere

Avatar
Cyrill Abiteboul Si Luca De Meo

Cyril Abiteboul (stânga) și Luca De Meo (dreapta). Foto: F1.com

Renault a anunțat că directorul echipei F1, Cyril Abiteboul, va părăsi compania, înainte de relansarea echipei sub numele de Alpine, relansare programată pentru acest an, conform F1.com. Angajat de mult timp la Renault, Abiteboul a fost singurul conducător al echipei F1 din 2017 încoace, dar acum părăsește compania cu totul, după o nouă strategie pusă la cale de CEO-ul Luca de Meo, venit de la SEAT în cursul anului trecut.

Laurent Rossi, directorul de Strategie și Dezvoltare a Afacerilor din Grupul Renault va fi noul CEO al Alpine. După ce va prelua controlul echipei F1, acesta va avea sarcina să-i raporteze direct lui De Meo.

„Aș dori să mulțumesc Grupului Renault pentru că a avut încredere în mine de mai mulți ani, în special la relansarea și reconstrucția echipei din 2016”, a spus Abiteboul.

„Bazele solide ale echipei de Formula 1, ale entităților din Franța și Anglia construite în acești ani, evoluția strategică a sportului către un model mai durabil din punct de vedere economic și, mai recent, proiectul Alpine, care oferă un sentiment reînnoit de sens și dinamism, toate indică o traiectorie foarte fină spre succes. Aș dori să-i mulțumesc lui Luca de Meo pentru că m-a implicat în construcția Alpine și îi doresc succes noii structuri”, a completat fair-play Abiteboul.

De Meo a replicat:

„Aș dori să îi mulțumesc cu căldură lui Cyril pentru implicarea sa neobosită, care a dus echipa Renault F1 de la penultimul loc în 2016 la podiumuri în sezonul trecut. Munca sa remarcabilă în F1 din 2007 ne permite să privim spre viitor cu o echipă puternică și noua identitate a Alpine F1 Team pentru a cuceri podiumuri în acest an.”

Renault nu a reușit să reproducă succesul câștigării unui nou titlu, succes de care s-a bucurat la mijlocul anilor 2000 de când s-au alăturat Formulei 1 în calitate de constructor complet, deși au reușit în cele din urmă să revină pe podium în 2020 cu trei finalizări ale lui Daniel Ricciardo și Esteban Ocon.

Fernando Alonso se alătură echipei cu sediul la Enstone pentru acest sezon, înlocuindu-l pe Daniel Ricciardo, care se mută la McLaren, în timp ce Renault își schimbă numele și celebrul format de culori galben-negru. Echipa se va numi Alpine și a optat pentru culorile tricolorului francez, albastru, roșu și alb.

scroll to top