Închide

Studiu BestJobs: Doar 5% dintre angajații români au astăzi meseria la care visau în copilărie

Avatar
kids, school, emotions

Fotografie de Mihail_fotodeti pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Visurile de copil nu se potrivesc cu responsabilitățile de adult sau cel puțin așa arată rezultatele sondajului de Ziua Copilului realizat pe platforma de recrutare BestJobs. Mai exact, 95% dintre angajații români au spus că lucrează în domenii diferite de cele la care visau atunci când erau copii, iar alegerea a fost influențată de maturizare (55%), de parcursul educațional (36%) și de părinți (9%), arată rezultatele studiului realizat de platforma de recrutare.

Potrivit sondajului BestJobs cu ocazia zilei de 1 iunie:

  • 45% dintre respondenți se visau învățători/învățătoare în perioada copilăriei,
  • 18% aviatori,
  • 10% avocați,
  • 9% bucătari/bucătărese,
  • 7% visau să fie doctori.

Doar 5% dintre aceste aspirații au devenit realitate. Acum, respondenții activează în domenii precum Vânzări, Inginerie, Marketing, IT, Financiar și Producție.

Angajații primesc liber de 1 iunie, iar anul acesta este primul după pandemie în care părinții se pot bucura de ziua liberă alături de copii, fără restricțiile de mobilitate impuse de contextul sanitar. Chiar și așa, 56% dintre părinți aleg să rămână în oraș și să facă activități în afara locuinței alături de copii cu această ocazie, în timp ce alți 36% vor face activitățile preferate de copii, dar în interiorul locuinței. Doar 9% au spus că se vor bucura de o mini-vacanță în familie, în afara localității de reședință.

În aceste condiții, 63% dintre participanții la sondaj au declarat că nu își vor lua liber suplimentar pentru a uni ziua de 1 iunie cu un weekend apropiat.

Angajații români nu se așteaptă să primească cadouri pentru copiii lor de la angajator

70% dintre participanții la sondajul BestJobs nu se așteaptă să primească nimic de la angajator cu ocazia Zilei Copilului. 12% au răspuns că se așteaptă să primească un cadou în bani, 10% cred că vor primi diverse daruri pentru copii, iar 8% au așteptarea să primească zile libere suplimentare pentru a prelungi mini-vacanța de 1 iunie și de a petrece mai mult timp cu copilul/ copiii.

Sondajul a fost efectuat în perioada 5 – 24 mai pe un eșantion de 948 de utilizatori de internet din România, mai arată BestJobs.

scroll to top