Închide

STUDIU: “Cei Mai Doriți Angajatori din România” în 2022

Avatar
Person in black suit hired an employee

Fotografie de Andrea Piacquadio pe Pexels

Timp de citire: 2 minute

Retailerii eMAG, Lidl și Kaufland se numără printre cei mai doriți angajatori din România, în 2022, pe primele poziții în clasament fiind companiile Microsoft și Oracle, potrivit studiului realizat de Catalyst Solutions, în perioada decembrie 2021 – aprilie 2022 pe un eșantion de 14.691 de respondenți cu profil business, știinte sociale, inginerie și IT&C.

Pentru al doilea an consecutiv, Microsoft ocupă primul loc în topul preferințelor respondenților. Sectorul IT&C rămâne cel mai bine reprezentat în top 10, alături de companii din automotive, retaileri online și companiile din domeniul bancar.

Honeywell, Vitesco Technologies, Dedeman, Dell Technologies, British American Tabacco, Kaufland România se află printre companiile cu o evoluție semnificativă în topul Cei Mai Doriți Angajatori, ediția 2022.

În cadrul studiului au fost evaluați si factorii asociați cu decizia de a renunța la jobul anterior. Nivelul salarial reprezintă pentru 34% dintre respondenți motivul principal, alături de lipsa de oportunități profesionale oferite în cadrul companiei (28%) și faptul că organizația se îndreaptă către o direcție care nu corespunde cu obiectivele/valorile candidaților (17%).

Un aspect nou analizat în cadrul ediției din acest an a studiului Cei Mai Doriți Angajatori face referire la sistemul de muncă hybrid, online sau de la sediul companiei. În cadrul studiului, a fost analizat cum contribuie flexibilitatea oferită de companii la decizia candidaților de a aplica sau nu la joburile deschise. 40% dintre respondenți au evaluat că lipsa flexibilității cu privire la programul de lucru este un factor determinant în procesul lor de decizie. În opinia participanților, pe locul 2 se află imposibilitatea de lucra în sistem hybrid (16%), iar pe locul 3 se află faptul că jobul nu oferă posibilitatea de a lucra exclusiv în sistem online.

Păstrarea unui echilibru între viața personală și cea profesională este un aspect de maximă importanță pentru candidați, fiind cel mai important obiectiv profesional în rândul acestora. Alături de atingerea unui nivel salarial superior și preocuparea pentru dezvoltare și creștere în carieră.

Rezultatele studiului Cei Mai Doriți Angajatori 2022 se bazează pe informaţiile colectate în urma unui chestionar online în perioada decembrie 2021 – aprilie 2022, pe un eșantion de 14 691 de respondenți cu studii superioare, atât juniori, cât și candidați cu experiență din toată țara, cu profil business, știinte sociale, inginerie și IT&C.

În urma colectării datelor, informațiile prelucrate sunt centralizate sub formă de rapoarte diferențiate în funcție de interesul candidaților pentru anumite industrii, de background-ul academic și de nivelul experienței. Tipurile de rapoarte disponibile: Business, Engineering, IT&C, Retail, FMCG, Outsourcing/BPO.

 

scroll to top