Închide

Studiu: Care sunt cauzele principale ale foametei în rândul copiilor?

Avatar
slums, india, girl

Fotografie de billycm pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Nivelurile ridicate ale inflației și creșterea costurilor de trai contribuie la creșterea foametei în întreaga lume, potrivit unui sondaj realizat în 16 țări, comandat de grupul umanitar World Vision International, transmite Reuters.

Sondajul, care precede Ziua Mondială a Alimentației de luni, a arătat că 59% dintre părinții chestionați sunt foarte îngrijorați de foametea și malnutriția copiilor din familiile lor, iar 46% sunt îngrijorați că nu vor găsi bani pentru a cumpăra alimente.

De asemenea, s-a constatat că 37% dintre părinți au declarat că copiii lor nu primesc o alimentație adecvată în fiecare zi și 21% au declarat că copiii lor au suferit de foame în ultima lună.

Procentul de copii care se culcă flămânzi ajunge la 38% în țările cu venituri mici. În Statele Unite, 18% dintre respondenți au declarat că un copil a mers la culcare flămând în casa lor.

“Foametea este o problemă globală și nu se limitează la o singură țară sau la o parte a globului”, a declarat Andrew Morely, președintele World Vision International, într-un comunicat.

Sondajul, realizat de Ipsos, a chestionat peste 14.000 de persoane de toate nivelurile de venit.

Dintre respondenții care au declarat că copiii lor au mers la culcare flămânzi, 46% au citat inflația și costul vieții ca fiind principalul motiv. Următoarele două motive cel mai des invocate au fost venitul scăzut al gospodăriei (39%) și faptul că guvernul nu se concentrează suficient de mult pe eliminarea foametei (25%).

Creșterea prețurilor a afectat economiile din întreaga lume din cauza unor factori precum perturbările legate de pandemie în lanțurile globale de aprovizionare și efectele războiului din Ucraina. Inflația ridicată persistentă a fost cea mai mare preocupare economică a economiștilor în acest an, potrivit sondajelor Reuters.

Cele 16 țări au inclus Australia, Bangladesh, Brazilia, Marea Britanie, Canada, Germania, Japonia, Mexic, Peru, Filipine, Coreea de Sud și Statele Unite, unde Ipsos a intervievat aproximativ 1.000 de adulți din fiecare națiune. În Ciad, Republica Democrată Congo, Irak și Malawi, a intervievat aproximativ 500 de persoane în fiecare țară.

Inflația și creșterea costului vieții a fost cea mai citată cauză a foametei în rândul copiilor în 11 din cele 16 țări, atingând un maxim de 70% în Bangladesh. Însă țări bogate precum Canada (68%), Australia (66%) și Marea Britanie (66%) au citat, de asemenea, creșterea prețurilor ca fiind principala cauză.

scroll to top