Închide

LISTA CĂPUȘELOR, serialul-anchetă declanșat de AFACERI.news, produce rezultate. Controale la marii retaileri

Avatar
Retail Fake Promo

Foto: https://euro.dayfr.com/

Timp de citire: 3 minute
  • În România, potrivit informațiilor EXCLUSIVE dezvăluite de AFACERI.news, care au declanșat un adevărat tăvălug mediatic, sunt zeci de companii, inclusiv mari lanțuri de hypermarketuri, care încearcă să fenteze statul prin neplata impozitelor pe profit.
  • Așa cum v-am arătat cu cifre clare din bilanțurile marilor corporații cu cifre de afaceri mai mari de 100 de milioane de euro, s-a ajuns la situația aproape neverosimilă în care acești giganți economici să anunțe profit zero sau chiar pierdere.
  • Chiar atât de jos a ajuns statul român să fie lovit din toate direcțiile și să nu reacționeze, ne întrebam în unul din episoadele LISTEI CĂPUȘELOR.

Dar iată că după reacția emoțională venită imediat de la premier, care anunța controale ANAF la căpușele bugetului de stat reliefate de ancheta AFACERI.news, Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), îi anunță pe rău-platnici că vor avea viață grea.

Acesta a confirmat faptul că de-a lungul vremii ne-am confruntat cu aroganța financiară a unora dintre operatorii economici care domină piața. Întrebat la Radio Gold FM ce măsuri ar putea să ia cetățenii pentru a nu fi afectați de strategiile frauduloase ale firmelor multinaționale care păcălesc bugetul de stat, Horia Constantinescu a declarat:

„Cred că trebuie lămurită întreaga situație raportat nu numai la presiunea financiară pe care o exercită asupra bugetului de stat, ci ar trebui văzut și dacă aceștia, fiind atât de pregătiți în țările lor de origine, respectă la fel de mult consumatorul român ca pe cel din țările lor de origine. Noi am mai avut acțiuni. Dacă vă amintiți, imediat cum a apărut situația legată de intrarea României în Schengen. Un reprezentant al statului austriac ne explica că nu suntem foarte bine pregătiți, iar în zilele imediat următoare ne-am dus în acțiuni de control la mai multe firme de origine austriacă. Am fost triști și neplăcut surprinși să constatăm că nu se ridicau la nivelul la care ne recomanda să ne desfășurăm viața demnitarul austriac. Am aplicat atunci sancțiuni și am acționat cu fermitate, pentru că acesta era sfatul dat. Așa ar trebui procedat cu toate companiile care tratează țara noastră diferit față de a lor”.

Conform solidnews.ro, Horia Constantinescu a afirmat că trebuie îndepărtat dublul standard, atât raportat la calitatea produselor, cât și dublul standard de abordare. Consumatorii și cetățenii români ar trebui să fie tratați exact cum sunt tratați și ceilalți consumatori europeni, dar firmele frauduloase enumerate pe listele rușinii au o abordare cel puțin duplicitară față de consumatorii români.

Horia Constantinescu a propus ca în loc să se mențină o competiție, bazată mai mult pe orgolii personale decât pe performanțe, între instituțiile avizate care apără consumatorii români și cetățenii în general, ar fi mai eficient dacă ar exista o colaborare productivă a acestora care să aibă ca numitor comun întocmai protejarea celui mai mare consumator care este chiar statul român.

Președintele ANPC a dat asigurări că aceste companii care se văd de la o poștă că sunt lipsite de onestitate față de români și față de statul român vor primi în scurt timp vizita ANPC-ului tocmai pentru ca această instituție să se asigure că profitul este dirijat către investițiile normale în magazine și utilarea corespunzătoare a acestora.

Primul pas a fost făcut de-altfel chiar vineri, prin controlul generalizat declanșat la rețeaua belgiano-olandeză MEGA IMAGE.

  • Citește mai jos primele două episoade din LISTA CĂPUȘELOR, o investigație exclusivă AFACERI.news, preluată de la noi de întreaga presă. 

EXCLUSIV Episodul 1: Acestea sunt CĂPUȘELE României: multinaționale cu cifre de afaceri mai mari de 100 de milioane de euro, profit ZERO în România! Iar IMM-urile sunt hăituite

EXCLUSIV Episodul 2: ȘMECHERII din COMERȚ. Cifre de afaceri gigantice și profit ridicol. LISTA CĂPUȘELOR bugetului de stat continuă

  • Serialul continuă săptămâna viitoare cu lista căpușelor și a șmecherilor din ENERGIE, INDUSTRIA AUTO, FMCG și FARMACEUTICE, companii gigant care derulează afaceri de sute de milioane de euro, dar virează impozite zero sau ridicole spre bugetul de stat.
scroll to top