Închide

Studiu | Modul în care alegem să facem cumpărături în era post-Covid depinde de vârstă

Avatar
mall, shop, establishment

Fotografie de StockSnap pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Măsura în care consumatorii simt nevoia să revină fizic în magazine după pandemie este în mare măsură legată de vârstă, potrivit unui studiu realizat de Forrester, citat de Retail Detail.

Potrivit studiului citat, consumatorii se află în prezent într-o perioadă de reflecție, cântărind valoarea adăugată a magazinelor fizice față de cumpărăturile online. Criza Covid i-a obligat pe consumatori să cumpere online, dar majoritatea magazinelor au fost redeschise acum.

Nu mai puțin de 40% dintre cei chestionați au indicat că acum se bucură mai puțin de cumpărături fizice, iar o treime nici nu mai simt nevoia să meargă la magazin, chiar și atunci când pandemia va fi complet depășită.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că magazinele sunt evitate în masă: 40% dintre consumatorii americani indică comoditatea și rapiditatea cumpărăturilor fizice. Mai mult, există o componentă socială a cumpărăturilor.

Mai mult decât sexul sau venitul disponibil, vârsta determină preferința de cumpărare, arată datele studiului. De exemplu, consumatorii din generația Z sunt cei mai entuziasmați de cumpărături alături degrupuri mai mari de prieteni și familie. Grupul în vârstă de până la 25 de ani poate aduce, de asemenea, cea mai mare schimbare în retailul fizic.

Millennials, pe de altă parte, nu simt nevoia să se întoarcă la magazinele fizice și sunt mai înclinați să le evite cât mai mult posibil.

scroll to top