Închide

SUA plănuiește să oprească livrările de cipuri de inteligență artificială mai avansate către China

Avatar
board, electronics, computer

Fotografie de blickpixel pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Administrația Biden a declarat marți că intenționează să oprească livrările către China de cipuri de inteligență artificială mai avansate, concepute de Nvidia și de alte companii, ca parte a unei serii de măsuri menite să împiedice Beijingul să obțină tehnologii americane de ultimă generație pentru a-și consolida armata, potrivit Reuters.

Regulile restricționează o gamă mai largă de cipuri avansate și instrumente de fabricare a cipurilor către un număr mai mare de țări, inclusiv Iran și Rusia, și pun pe lista neagră a designerilor chinezi de cipuri Moore Threads și Biren.

Noile măsuri au ca scop să împiedice dezvoltarea militară a Chinei prin eliminarea lacunelor din reglementările publicate în octombrie anul trecut și vor fi probabil actualizate “cel puțin o dată pe an”, a declarat luni târziu secretarul Departamentului Comerțului, Gina Raimondo, reporterilor.

Scopul este de a limita accesul Chinei la “semiconductori avansați care ar putea alimenta descoperiri în domeniul inteligenței artificiale și al computerelor sofisticate care sunt esențiale pentru aplicațiile militare (chineze)”, a spus ea, subliniind că administrația nu urmărește să afecteze Beijingul din punct de vedere economic.

Statele Unite și China se află într-un război tehnologic care durează de ani de zile, dar restricțiile radicale dezvăluite anul trecut au escaladat și mai mult tensiunile dintre superputeri.

scroll to top