Închide

Subway vine cu un plan de îndatorare pentru a încheia vânzarea de peste 10 miliarde de dolari

Avatar
Fp Nyi7xgaamg7y

Twitter Subway

Timp de citire: 2 minute

Bancherii care se ocupă de procesul de vânzare a Subway au oferit firmelor de capital privat care se luptă pentru lanțul de sandvișuri un plan de finanțare de 5 miliarde de dolari pentru achiziția lanțului, în speranța de a depăși un mediu dificil pentru achizițiile cu efect de levier și de a obține prețul cerut de companie, de peste 10 miliarde de dolari, au declarat persoane familiarizate cu acest subiect, potrivit Reuters.

Ratele dobânzilor au crescut, iar îngrijorările legate de o încetinire a economiei au crescut de când Subway a declarat în februarie că analizează o vânzare, ceea ce face ca datoriile să fie mai scumpe și mai puțin disponibile pentru firmele de achiziții care urmăresc tranzacții. Acest lucru cântărește asupra sumei pe care firmele de capital privat o oferă pentru a cumpăra companii.

Până în prezent, ofertele pentru Subway au variat între 8,5 și 10 miliarde de dolari, a declarat una dintre surse. Consilierul financiar al Subway, JPMorgan Chase & Co, speră acum că un pachet de finanțare a datoriilor în valoare de 5 miliarde de dolari pe care l-a prezentat va arăta firmelor de buyout că pot împrumuta suficient pentru a structura o tranzacție atractivă chiar și la o evaluare de peste 10 miliarde de dolari, au spus sursele.

Finanțarea datoriei se bazează pe o combinație de împrumuturi și obligațiuni, iar mărimea sa este echivalentă cu de 6,75 ori profitul pe 12 luni al Subway înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare, de aproximativ 750 milioane de dolari, au adăugat sursele.

Este posibil ca această finanțare să servească doar ca o soluție temporară. Acest lucru se datorează faptului că o opțiune mai ieftină pentru un cumpărător de capital privat al Subway ar fi probabil să finanțeze achiziția pe termen lung printr-o așa-numită securitizare a întregii afaceri (WBS), au precizat sursele. Aceasta ar presupune contractarea unui împrumut folosind drept garanție redevențele francizelor restaurantelor.

Finanțarea WBS necesită o verificare prealabilă magazin cu magazin de către agențiile de rating, care poate dura mai mult de un an. Ofertanții ar trebui să se bazeze pe pachetul de datorii al JPMorgan sau să își aranjeze propria finanțare pentru a încheia un acord cu Subway, iar apoi să se refinanțeze printr-o schemă WBS mai târziu, au declarat sursele.

Barclays Plc, un jucător important pe piața finanțării WBS, este una dintre băncile aflate în discuții privind finanțarea pe termen lung, au declarat sursele.

Subway, cu sediul în Milford, Connecticut, și-a modernizat operațiunile pentru a face față decorului învechit și ofertelor de 5 dolari la sandvișurile de un metru care au erodat profiturile francizaților. În 2021, lanțul a lansat o revizuire a meniului și o campanie de marketing spectaculoasă, în timp ce s-a angajat într-un plan de redresare care a ajutat la creșterea vânzărilor.

Pachetul de finanțare al JPMorgan oferă, de asemenea, opțiunea unei componente de capital preferențiale cu o rată a dobânzii de aproximativ 15%, au precizat sursele. Aceasta este o cale mai scumpă pentru care firmele de private equity ar putea să nu opteze, au adăugat trei dintre surse.

În mod sigur, Subway permite ofertanților să folosească orice cale de finanțare doresc, atâta timp cât pot demonstra că pot asigura o finanțare angajată.

scroll to top