Închide

Supermarketurile franceze organizează un „trimestru anti-inflație”

Avatar
shopping, business, retail

Fotografie de Alexas_Fotos pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Cele mai multe dintre marile lanțuri de supermarketuri din Franța își reduc marjele pentru a proteja puterea de cumpărare. La cererea guvernului, ei promit să vândă sute de produse cât mai ieftin în următoarele trei luni, potrivit RetailDetail.eu.

Miniștrii au ajuns la un acord cu supermarketurile și organizează un „trimestru anti-inflație” în care vor oferi sute de produse la „cele mai mici prețuri posibile”. În schimbul efortului lor, supermarketurile vor avea voie să înceapă noi negocieri de preț cu furnizorii în iunie. Toate lanțurile majore participă, transmite LSA, cu excepția lui E.Leclerc.

Efortul va costa sute de milioane de euro, recunoaște ministrul Economiei Bruno Le Maire. Supermarketurile pot alege câte și ce articole să vândă la aceste prețuri anti-inflație, produsele implicate urmând să fie identificate printr-un logo comun.

Carrefour va pune pe listă 150 de produse, majoritatea articole cu etichetă privată. Système U reduce, de asemenea, prețurile pentru 150 referințe, cu 15 la 20 %. Intermarché va oferi 500 de articole sigla anti-inflație, spunând că va costa grupului de supermarketuri aproape 100 milioane de euro. Doar E.Leclerc refuză să participe: lanțul respectiv subliniază că are întotdeauna cele mai mici prețuri și invită consumatorii să compare prețurile ei înșiși printr-o nouă platformă de comparare a prețurilor.

Produsele alese nu trebuie neapărat să fie aceleași în toate magazinele, oferta putând diferi în funcție de regiune sau chiar de magazin. Carrefour, de exemplu, a ales cele mai relevante produse pentru fiecare magazin în cadrul meselor rotunde, în funcție de obiceiurile alimentare locale. În câteva zile, promoția este de așteptat să fie vizibilă pe rafturile magazinelor.

scroll to top