Închide

Tabloul principal la Transylvania Open e definitivat. Vezi cu cine joacă româncele noastre

Avatar
Patrick Sorana Tragere La Sorți

Foto: Transylvania Open

Timp de citire: 3 minute

În prezența directorului turneului de la Cluj-Napoca, Patrick Ciorcilă, dar și a favoritei 1, Sorana Cîrstea, a fost tras la sorți tabloul principal al Transylvania Open 2023, competiție de calibrul WTA 250, cel mai bun turneu al anului 2022 la această categorie. Tabloul propune dueluri echilibrate, cu potențiale dueluri între jucătoarele românce de top încă din turul al doilea.

Sorana Cîrstea o va întâlni pe Eva Lys, Jaqueline Cristian pe Celine Naef, Patricia Țig și Miriam Bulgaru vor juca împotriva unor sportive venite din calificări, Ana Bogdan se va duela cu Viktoriya Tomova, iar Gabriela Ruse va avea parte de un meci special împotriva partenerei de la dublu, Alicia Parks.

Tabloul principal Transylvania Open 2023:

 • Sorana Cîrstea [1] – Eva Lys
 • Celine Naef – Jaqueline Cristian
 • Patricia Țig – Jucătoare din calificări
 • Jucătoare din calificări – Kateryna Baindl [7]
 • Greet Minnen [3] – Daria Snigur
 • Anna-Lena Friedsam – Kaia Kanepi
 • Leolia JeanJean – Tamara Korpatsch
 • Jodie Burrage [8] – Ankita Raina
 • Ana Bogdan [5] – Viktoriya Tomova
 • Nikola Bartunkova [WC] – Dayana Yastremksa
 • Miriam Bulgaru [WC] – Jucătoare din calificări
 • Rebeka Masarova [4] – Noma Noha Akugue
 • Yanina Wickmayer [6] – Jil Teichmann
 • Emiliana Arango – Jessika Ponchet
 • Anna Bondar – Jucătoare din calificări
 • Gabriela Ruse [WC] – Alicia Parks [2

Transylvania Open Sorana Patrick

La conferința de presă de după tragerea la sorți a tabloului de simplu de la Transylvania Open, Partick Ciorcilă și Sorana Cîrstea au vorbit despre ediția din acest an a turneului de la Cluj.

„Sunt onorat că este a treia ediție de Transylvania Open”, a început Patrick Ciorcilă. „Puțini știu că este o ediție care a fost la mare luptă – am fost foarte aproape să nu mai avem această licență. Avem multe retrageri – și nu vreau să nu vorbim despre asta, mai ales că au fost multe retrageri în ultimul moment – dar și noi, ca organizatori, am fost supărați și ne dorim să avem cel mai bun tablou posibil. Tot timpul am fost transparenți și am comunicat exact ce jucătoare am știut că vor veni; și am vorbit mult cu ele, da la Caroline Garcia la Donna Vekic. Este final de an, este de înțeles, pe de-o parte, că multe s-au retras, dar eu sunt de părere că anumite lucruri ar trebui să se schimbe pentru organizatori, astfel încât să nu mai avem de suferit la nivel de imagine după ce comunicăm multe jucătoare de top (care apoi nu mai pot participa n.red.).

Mulți probabil și-au cumpărat bilete pentru că am comunicat jucătoare de top. Ne pare rău, dar și noi, în aceeași măsură, vrem să avem cel mai bun tablou posibil, avem cele mai bune intenții. Într-o notă pozitivă: avem un turneu puternic, avem foarte multe românce pe tablou, Sorana și-a dorit foarte mult să vină la Cluj, e foarte motivată să fie aici. Gabriela Ruse are din nou un tablou foarte complicat, ca și acum 2 ani, când a jucat în primul tur cu Simona Halep. Acum joacă pe linia favoritei 2. Avem și alte românce, pe Jaqueline Christian, pe Patricia Țig, pe Miriam Bulgaru, pe Ana Bogdan, care este clujeancă de-a noastră. Se anunță un turneu foarte bun, foarte disputat.

La semifinale și finale suntem 95% sold out. Sperăm să avem tribune pline, sperăm la semifinale cu patru românce și la o finală cu două românce, ar fi senzațional!”

Sorana Cîrstea, favorita turneului, a declarat:

„Vreau să mulțumesc pentru această oportunitate de a juca acasă, înseamnă enorme pentru mine. Acest turneu este la standarde mult mai ridicate decât un WTA 250. Totul este exemplar și sunt foarte mândră, la fel ca celelalte sportive românce, de ce s-a realizat aici. Îți mulțumesc (Patrick Ciorcilă n.red.) pentru eforturile pe care le faci, știu din culise cât de greu a a fost să obții acest turneu și cât te-ai luptat ca să avem acest turneu acasă, ca să avem acest eveniment de tenis la Cluj. Mă bucur să fiu aici, în 2018 am jucat aici cu echipa de Fed Cup. Anul trecut am fost, din păcate, accidentată, dar mă bucur să fiu în formă pentru acest turneu. După cum știi, i-am cerut antrenorului meu să facem planurile în așa fel încât să ajung la Cluj cât mai în formă. Sper din suflet să stau aici până la finală, dacă se poate. Este un turneu puternic, cred că vor fi meciuri frumoase, publicul va avea ce să vadă. Sunt foarte încântată să fiu alături de voi aici, la Cluj.

Este o suprafață medie spre lentă, care, cred eu, poate să îmi pună în valoare calitățile. Sper să fie cât mai multă lume alături de noi. Am numai cuvinte de laudă la adresa lui Patrick și la adresa Clujului.”

Revenim pe parcursul zilei cu informații proaspete direct de la BT Arena Cluj, unde echipa AFACERI.news este prezentă zi de zi.

scroll to top